9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLocatarii din Brazdă ajung frecvent la spital muşcaţi de câini

Locatarii din Brazdă ajung frecvent la spital muşcaţi de câini

http:http://www.youtube.com/watch?v=AyfQpd4tcww

În cartierul craiovean Brazda lui Novac, zona din spatele Simplonului, s-a format o haită de câini care atacă mămicile şi copiii care se adună la locul de joacă din jurul blocurilor F 9 şi F 10. Patrupedele fac victime frecvent. Cu toate ac estea, o parte din locatari le oferă protecţie. De fiecare dată când vin hingherii, iubitorii de animale ascund câinii şi fac scandal. La câteva zile, alt craiovean e muşcat.
Cea mai recentă victimă a câinilor din spatele Simplonului este o tânără mămică, Andreea Szabo, de 23 de ani,. Femeia povesteşte că miercuri a trecut prin clipe de coşmar. A plecat de la locul de joacă împreună cu fetiţa sa de un an şi, în timp ce se îndrepta spre casă, a fost luată cu asalt câini, care au sfâşiat-o. „Iniţial, câinii au venit să se repeadă asupra copilului pe care îl ţineam în braţe. Fetiţa mea era îmbrăcată în alb şi asta i-a înnebunit. Am ridicat-o în mâini deasupra capului, dar aceştia s-au repezit asupra mea şi m-au sfâşiat. Mi-au rupt geaca. Mi-au făcut pantalonii praf. M-au muşcat foarte rău de fese. Îşi înfigeau dinţii în mod repetat. Simţeam că pic din picioare de durere, dar trebuia să îmi apăr copilul. Norocul meu a fost că prin zonă au trecut câţiva oameni, care m-au salvat, altfel muream mâncată de câini. Erau mai mult de zece“, a declarat tânăra, care a ajuns la Urgenţă pentru a fi tratată.
Femeia spune că haita s-a repezit asupra sa fără să latre. „Au venit prin spate, fără nici un lătrat. Au început să latre după ce s-au repezit să prindă copilul, pe care îl aveam în braţe. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă fetiţa mergea pe jos“, a adăugat femeia.

Se reped asupra bebeluşilor în cărucior

Andreea Szabo nu este singura victimă a haitelor de câini din spatele Simplonului. „În urmă cu câteva zile au mai muşcat o femeie care a reuşit să se salveze intrând într-o scară de bloc. Fac victime frecvent. Sunt atât de agresivi, că nu mai putem ieşi din case“, a povestit Andreea. De altfel, şi alţi locatari din zonă se plâng de atacurile câinilor, care sunt foarte periculoşi, mai ales când văd bebeluşi în cărucior. „Nu ştiu ce simt ei când văd bebeluşi în cărucior. Se agită foarte repede. Este cunoscut acest aspect în zonă. Pericolul real este pentru părinţii care nu ştiu acest lucru şi vin cu cărucioarele aici. Oricând un bebeluş poate fi mutilat de un asemenea câine“, a spus Alina Mănescu, altă mămică.

Apăraţi de iubitorii de animale

Locatarii spun că au chemat de mai multe ori hingherii în zonă pentru a ridica haita de câini agresivi. Misiunile nu au avut niciodată succes din cauza câtorva susţinători de la bloc ai animalelor, care le hrănesc. Aceştia fac scandal şi sar mereu în ajutorul patrupedelor.
„Iau câinii şi îi duc în casă sau îi ascund în scara blocului. Dacă se întâmplă să nu fie pe fază înainte ca hingherii să înceapă acţiunea, atunci când văd câinii alergaţi ies să-i convingă să lase animalele în pace. Şi reuşesc să-şi atingă scopul. Sunt, de obicei, doamne în vârstă, care locuiesc la parter, şi ţin aceşti câini pentru a le apăra casele. Fac scandal cu vecinii şi cu hingherii. Spun că e necesar să îi ţină ca să nu fie prădate de hoţi. Din păcate, aceşti câini fac victime printre cei care nu le dau mâncare sau sunt străini. Oameni fără nici o vină. Vrem ca autorităţile să intervină prompt. Măcar pentru copii“, a declarat Andreea Szabo.
Iubitori de câini sunt şi la Şcoala „Sfântul Gheorghe“ din Craiova. La această unitate de învăţământ, câinii reuşesc să pătrundă în curtea şcolii printr-o poartă. Deşi elevii erau obişnuiţi cu ei, unii oferindu-le din laptele şi cornul primit, ieri au avut surpriza ca unul dintre câini să devină agresiv. A muşcat o elevă în clasa a V-a, care a intrat în curtea şcolii pe poarta laterală. „A fost dusă la Urgenţă şi apoi a revenit la ore“, a declarat Adriana Bogovici, diriginta clasei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS