22.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCu gunoiul prin vecini

Cu gunoiul prin vecini

Pare de necrezut, dar mărul discordiei între locatarii unor blocuri din Craiova este tocmai ghena. O asociaţie întreagă a intrat în conflict cu un bloc vecin pentru că locatarii acestuia nu au contracte cu Serviciul de salubritate, iar gunoiul menajer îl aruncau la platforma lor de gunoi. Cearta durează de vreo doi ani între Asociaţia 6 Nicolae Titulescu şi blocul R30 de pe Calea Severinului, nr. 18 I, acesta fiind un bloc nou-construit între blocurile vechi 307 a, 307 b, 307 c, 309, 317 a, 317 b, 318 – 320. „Blocurile din asociaţie sunt blocuri-turn. Noi aveam tobogane şi pubele la parter. Din cauza rozătoarelor, am desfiinţat aceste tobogane şi am optat pentru pubele lângă blocuri. Asociaţia are contract cu SC Salubritate Craiova SRL. De câţiva ani, a fost construit un bloc nou lângă blocul 309, bloc ce nu face parte dintr-o asociaţie şi nu are contract cu Salubritatea. Tot gunoiul menajer este aruncat în pubelele noastre. Noi plătim şi se întâmplă uneori să avem şi gunoi suplimentar. Proprietarii sunt nemulţumiţi, avem femei angajate să facă curat pe platformele de gunoi. Nu este corect. Cei mai încărcaţi sunt locatarii de la blocurile 309 şi 307 a“, a declarat preşedintele Asociaţiei 6 Nicolae Titulescu, Ion Dăbuleanu.

Fiecare cu pubela lui

Ultimii veniţi, locatarii din blocul R30, pentru că nu au avut contract cu Salubritatea, au ales varianta cea mai scurtă: au aruncat gunoiul la pubelele din vecini. Pentru celelalte servicii, proprietarii au contracte individuale şi nu sunt legaţi de vreo asociaţie sau furnizor. Numai cu gunoiul au avut probleme. „Blocul s-a dat în folosinţă cam acum doi ani. Ce-i drept, noi nu am avut contract cu cei de la Salubritate şi am pus fiecare gunoiul la tomberoanele de la blocurile vecine. Ne-au pârât la primărie. Au venit în control cei de la Poliţia Locală. Ne-au promis că ne fac contracte. Nu ştiu de ce s-au supărat, că puteam să punem şi noi tot aici“, este de părere Şerban Florescu, locatar în blocul R30.

Cu dezlegare de la Salubritate

„Locatarii blocului R30 au încheiat contracte individuale cu Salubritate Craiova SRL începând cu 5 februarie 2013, proprietarilor punându-li-se în vedere faptul că Salubritatea acceptă această soluție doar temporar, până când aceștia se vor organiza într-o asociație. Întrucât este vorba de contracte individuale, Salubritate Craiova SRL nu a putut încheia, în prima fază, contract de comodat pentru un recipient de precolectare.
Având în vedere că blocul R30 nu are un punct de precolectare propriu, locatarilor li s-a indicat să depoziteze deșeurile menajere la o distanță de aproximativ 15 metri, în punctul de precolectare aparținând Asociației 6 Nicolae Titulescu, atât proprietarii, cât și asociația plătind ridicarea gunoiului la numărul de persoane declarat. În cursul zilei de 11 martie, lucrătorii SC Salubritate Craiova SRL au suplimentat capacitatea de stocare de la respectiva platformă cu încă un recipient de 1,1 mc, care să deservească blocul R30. După constituirea asociației pentru blocul mai sus-menționat, există posibilitatea ca în zonă să fie înființat un punct de precolectare propriu, dacă proprietarii vor face o solicitare în acest sens către Primăria Municipiului Craiova“, a spus administratorul SC Salubritate Craiova, Cristian Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS