9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpargere la Penitenciarul Pelendava

Spargere la Penitenciarul Pelendava

Persoane neidentificate până în prezent de poliţiştii doljeni au dat o spargere într-un loc unde hoţii nu ar vrea să ajungă niciodată. Este vorba de Penitenciarul Pelendava Craiova, care a fost „călcat“ de hoţi în noaptea de marţi spre miercuri.
Potrivit poliţiştilor din cadrul IPJ Dolj, agenţii Secţiei Rurale Coşoveni au fost sesizaţi de angajaţii Penitenciarului Pelendava că, în noaptea de marţi spre miercuri, persoane necunoscute au spart magazinul din incinta unităţii de detenţie şi au sustras ţigări în valoare de 7.500 de lei.
Poliţiştii s-au dus la faţa locului, au adunat probe şi fac cercetări pentru identificarea spărgătorilor, care pot fi ori deţinuţi, ori persoane care au sărit gardul penitenciarului şi au spart magazinul. Agentul-şef de penitenciare Adela Chelemen, purtătoarea de cuvând a Penitenciarului Pelendava, a precizat pentru GdS că magazinul spart este unul de la care persoanele private de libertate se aprovizionează cu diverse produse, de la ţigări şi băuturi şi până la produse de igienă ori obiecte de îmbrăcăminte. „Am făcut o sesizare la poliţie, iar în prezent se fac cercetări pentru identificarea autorilor. Din magazin au fost sustrase ţigări în valoare de 7.500 de lei“, a explicat Adela Chelemen.
Penitenciarul Pelendava este unul cu regim deschis şi semideschis, adică un penitenciar în care sunt „cazate“ persoane condamnate la cel mult un an, respectiv cinci ani de puşcărie. Deţinuţii încarceraţi în sistem semideschis se pot deplasa neînsoţiţi în interiorul penitenciarului, muncesc şi desfăşoară diverse activităţi în spaţii din interiorul lui, iar cei în sistem deschis pot face aceste lucruri în afara păşcăriei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS