17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPoliţiştii mituiţi, lăsaţi fără arme şi transferaţi la Bâlteni

Poliţiştii mituiţi, lăsaţi fără arme şi transferaţi la Bâlteni

Vasile Piscureanu şi Cristian-Eugen Frîntu, şeful de post, respectiv adjunctul şefului de post în cadrul postului de poliţie al comunei Fărcăşeşti, nu mai au dreptul de a purta armă până la finalizarea anchetei în care sunt implicaţi. Împotriva celor doi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus începerea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată, în urma organizării unui flagrant. Agenţii de poliţie au fost, de asemenea, prin ordin al şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, transferaţi de la Postul de Poliţie Fărcăşeşti la cel din comuna Bâlteni.
Oamenii legii prinşi cu şpagă nu vor mai putea să participe la nici un fel de misiuni de control şi nu vor mai avea ocazia să aplice amenzi contravenţionale, ci vor desfăşura numai activităţi de birou.
Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj a transmis un comunicat de presă în care dezaprobă gestul celor doi angajaţi ai poliţiei gorjene. „Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj se disociază de gestul celor doi colegi şi nu tolerează astfel de fapte. Faţă de cei doi agenţi de poliţie a fost dispusă declanşarea procedurii de cercetare prealabilă pentru fapte de natură disciplinară. Este regretabil că activitatea poliţiştilor gorjeni este umbrită de comportamentul acestor colegi“, se menţionează în comunicatul de presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. În plus, conducerea inspectoratului le solicită cetăţenilor să sesizeze imediat orice încălcare a legii de către oamenii puşi să vegheze la respectarea ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS