17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalArestat pentru „tras“ cu cardul în Germania

Arestat pentru „tras“ cu cardul în Germania

Un craiovean de 33 de ani, pe numele căruia autorităţile germane au emis un mandat european de arestare pentru comiterea de infracţiuni cu carduri de credit, a fost prins vineri dimineaţă de poliţiştii doljeni şi dus în arestul IPJ.
Poliţiştii din cadrul IPJ Dolj au precizat că, în baza unei solicitări făcute de autorităţile judiciare din Germania, vineri dimineaţă, ofiţerii din cadrul Compartimentului Urmăriţi l-au identificat şi prins pe Viorel Vidu, de 33 de ani, din Craiova, pe numele căruia a fost emis mandat european de arestare de către Germania. Bărbatul este acuzat de oamenii legii din această ţară de comiterea infracţiunilor de instalare de dispozitive de tip skimming pe bancomate, clonare de carduri bancare şi retrageri ilegale de numerar prin folosirea cardurilor clonate. Autorităţile germane au comunicat că, în cursul anului 2012, Vidu a instalat pe mai multe bancomate din Offenbach, Dortmund şi Weinheim dispozitive pentru copierea datelor cărţilor de credit, prin intermediul cărora a reuşit obţinerea de informaţii confidenţiale aparţinând la 32 de persoane, care au folosit bancomatele respective.
Cu ajutorul datelor obţinute, craioveanul a „clonat“ cardurile cetăţenilor germani şi le-a retras din conturi aproximativ 110.000 de euro. Retrageri de numerar în valoare de 21.000 de euro au fost făcute din ţări din America de Sud, iar restul de aproximativ 89.000 de euro, de la bancomate din Mexic.
Numele lui Vidu apare într-un dosar penal aflat pe rolul Curţii de Apel Craiova, în care 13 inculpaţi sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, falsificare a instrumentelor de plată electronică şi spălare de bani. Procurorii DIICOT au stabilit că Viorel Vidu a fost unul dintre expeditorii sumelor de bani obţinute de inculpaţi prin „tras“ cu cardul în Mexic ori SUA. Anchetatorii au stabilit că, între august 2010 şi mai 2011, Ionel Bentoiu, unul dintre inculpaţi, a trimis prin Western Union 1.670,39 USD şi a primit 6.410 USD, printre expeditorii banilor numărându-se şi Viorel Vidu.
Vineri, după ce a fost prins, Vidu a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie dus la Curtea de Apel Craiova pentru confirmarea mandatului european de arestare şi demararea procedurilor de extrădare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS