14.6 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMiting de protest la sediul Hidroelectrica

Miting de protest la sediul Hidroelectrica

Salariaţii din Societăţile Comerciale Hidroserv afiliate Hidroelectrica SA organizează astăzi, între orele 11:00 – 13:00, la Sediul Hidroelectrica din Bucureşti, un miting de protest, a anunţat Blocului Naţional Sindical (BNS) printr-un comunicat. La miting vor participa aproximativ 300 de persoane, salariaţi ai Societăţilor Comerciale Hidroserv. Mitingul are drept obiectiv „Insolvenţa şi restructurarea Hidroelectrica pot duce la falimentul Hidroservurilor. Cine vrea să distrugă Hidroenergetica Românească?”

Salariaţii din Hidroserv protestează împotriva deciziei Administratorului Judiciar al Hidroelectrica, prin care nu se respectă prevederi legislative şi nu se respectă Contractele de prestări servicii dintre Hidroservuri şi Hidroelectrica, valabile până în anul 2014.

Prin neexecutarea lucrărilor de mentenanţă necesare menţinerii în siguranţă a instalaţiilor Hidroelectrica, se încalcă prevederile Ordinului 35/2002 al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), referitor la obligaţiile deţinătorilor de licenţă în ceea ce priveşte executarea lucrărilor de mentenanţă. „Cu toate că Sindicatele au acceptat o serie de solicitări ale conducerii Hidroelectrica, reducându-se semnificativ drepturile salariaţilor, cu toate că am fost de acord cu înfiinţarea unui singur Hidroserv la nivel naţional, datorită măsurilor administratorului judiciar, Hidroservurile sunt în pericolul intrării în faliment. Se pare că în Hidroelectrica se vor înlocuii foştii ‘băieţi deştepţi’ cu unii noi. De altfel să nu uităm declaraţia administratorului judiciar: ‘prefer să lucrez cu un hoţ deştept decât cu un prost cinstit!’. Solicitarea noastră este una de bun simţ : Vrem să muncim, şi nu suntem nici puturoşi şi nici viermi cum suntem făcuţi de dl Borza. Salariaţii Hidroserv sunt deştepţi şi cinstiţi ! Având însă în vedere intenţiile administratorului judiciar, se pare că ei nu se încadrează în principiul dlui Borza!, se arată în comunicatul BNS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS