22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFacultatea de Drept se mută în campusul de la Mecanică

Facultatea de Drept se mută în campusul de la Mecanică

Luni vor începe cursurile celui de-al doilea semestru al anului universitar 2012-2013. Pentru studenţii de la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, activitatea va fi reluată cu inaugurarea noului sediu al instituţiei de învăţământ, construit în Complexul de la Mecanică, a anunţat rectorul Universităţii din Craiova, prof.univ.dr. Dan Claudiu Dănişor.

Noua locaţie a  Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative este inaugurată după doi ani şi jumătate de lucrări, finanţate din fonduri europene. Clădirea este îmbrăcată integral în sticlă şi este dotată cu săli de curs moderne, săli de conferinţe şi bibliotecă. În prezent, se fac ultimele retuşuri exterioare. „Deschiderea se va face cu studenţii, pe 11 martie. Sediul este gata, biblioteca este pregătită să primească cursanţii. Mai avem câteva lucrări pe exterior. Din păcate, vremea nu ne lasă să punem gazon, dar o să-l punem mai târziu“, a precizat rectorul Universităţii din Craiova, prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănişor. Clădirea a fost prezentată, ieri, şi personalului de conducere al universităţii, fiind organizat un consiliu de administraţie pe această temă. Noul sediu al facultăţii va avea parte şi de o deschidere oficială, în luna aprilie. „O să avem şi o ceremonie, unde o să-i invităm şi pe miniştrii educaţiei şi justiţiei, preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, dar şi oameni care au participat într-o etapă sau alta la realizarea acestui proiect“, a precizat rectorul universităţii.
Odată cu inaugurarea, facultatea va găzdui şi tradiţionalul concurs „Hexagonul facultăţilor de drept“, competiţie la care participă studenţii instituţiilor de învăţământ de tradiţie din Iaşi, Bucureşti, Cluj, Sibiu, Timişoara şi Craiova. „Este un concurs între principalele şase facultăţi din ţară, pe care îl desfăşurăm în fiecare an în alt centru universitar. Anul acesta s-a nimerit să fie la Craiova, exact când ne mutăm în noul sediu“, a subliniat rectorul.

Vor începe reabilitările la Căminul 8

Lucrările de modernizare din Complexul de la Mecanică vor continua şi anul acesta. Universitatea din Craiova a mai câştigat un proiect de infrastructură finanţat prin Programul Operaţional Regional, în valoare de 7,5 milioane de euro. „Este vorba de un proiect iniţiat de Facultatea de Mecanică, care a ajuns acum în faza de predare a proiectului tehnic de către firmele de arhitectură care au participat la licitaţie. O să obţinem fonduri europene în valoare de aproximativ 7,5 milioane de euro pentru a reabilita şi extinde Căminul 8, pentru a reabilita clădirea veche a Facultăţii de Mecanică, care va avea şi o aulă. În plus, o să refacem şi toate aleile din campus. O să începem licitaţia probabil pentru realizarea acestui obiectiv de investiţii la jumătatea lunii aprilie. Fondurile sunt aprobate“, a anunţat prof.univ.dr. Dan Claudiu Dănişor. După această finanţare, complexul de la Mecanică va rămâne cu o singură unitate de cazare nefuncţională, căminul 9. Universitatea nu dispune de buget pentru a-l reabilita din fonduri proprii. Singura speranţă este legată de finanţările europene care se vor acorda din 2014. Imobilul este dezafectat. Acesta dispune de proiect tehnic, întrucât în 2009 a fost inclus pe lista de finanţare a Ministerului Educaţiei. Oficialii universităţii spun că în acest an au fost onorate  toate cererile de cazare. Conducerea centrului universitar susţine că, dacă se va realiza şi această investiţie, la Craiova va fi cel mai modern campus universitar din România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS