14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn tânăr de 20 de ani şi-a violat în mod repetat surorile

Un tânăr de 20 de ani şi-a violat în mod repetat surorile

Un tânăr de 20 de ani, din comuna gorjeană Vladimir, a fost reţinut de poliţişti pentru incest şi viol. Ionuţ Crăciun este acuzat că şi-a violat în mod repetat surorile: Ana Maria, de zece ani, Lorena, de 18 ani.
Autorităţile locale din Vladimir susţin că băiatul, prezentat ieri Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj cu propunere de arestare preventivă, ar fi întreţinut relaţii sexuale şi cu mama sa, însă femeia nu recunoaşte.
Fapta este negată şi de Ionuţ Crăciun, care a fost ridicat de poliţiştii din Vladimir luni seară, după ce au primit o sesizare de la primărie.
Tânărul a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu două dintre surorile sale. Fetele le-au povestit printre lacrimi oamenilor legii calvarul prin care au trecut în ultimii ani. Cea care a povestit unei localnice ce s-a întâmplat a fost Lorena şi care plecase recent de acasă.

Primarul a făcut sesizarea

Primarul comunei Vladimir, Marius Vijulan, a declarat că luni a primit o sesizare telefonică la primărie şi a anunţat poliţia. O echipă s-a deplasat la locuinţa familiei Căciun. „Luni dimineață, a sunat cineva la primărie și mi-a spus să mă duc acolo cu poliția. Totul a început, se pare, acum cinci ani. Atunci a început să întrețină relații sexuale cu sora lui cea mare, care avea 13 ani. După ce sora cea mare a plecat de acasă, a început să o abuzeze pe altă soră. Atunci fata avea şapte ani, acum are zece ani. Familia are cinci copii, trei fete, de 18, zece şi şapte ani, și doi băieți. Numai cea mică a scăpat. Lorena, fata cea mare, l-a prins pe fratele său în pat cu Ana Maria, de zece ani. Se pare că băiatul întreţinea relații și cu mama lui. Mama știa și de cele două fete, dar nu a spus nimic“, a declarat primarul Marius Vijulan. Tatăl copiilor nu locuieşte acasă, fiind cioban în Novaci.

A intervenit Protecţia Copilului

Adus ieri la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, tânărul acuzat de viol şi de incest lăsa impresia că este dezorientat. „Am văzut şi eu la mami şi la tati şi am făcut şi eu treaba aia mare cu fetele. Cu mami nu am făcut“, a spus tânărul pe scările Parchetului. O echipă din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Gorj s-a deplasat la Vladimir, unde a stabilit că sesizarea se confirmă. Toate cele trei fete au fost luate şi internate într-un centru de asistenţă. „Pe mine m-a sunat primarul, pentru că nu ştia cum să procedeze după ce a primit sesizarea. Existând sesizarea, echipa noastră s-a deplasat la Vladimir, pentru a anchetă. În urma evaluărilor, s-a confirmat violul asupra fetelor de zece şi 18 ani. Lucrurile sunt foarte clare. Nu este nici un dubiu. Fetele au fost expertizate şi de Serviciul de Medicină Legală pentru a avea şi documentele. Cele trei fete au fost internate într-un centru de tip rezidenţial, unde vor beneficia de asistenţă psihologică, juridică şi de altă natură. Nu ştiu ce s-a întâmplat în acea locuinţă şi cu acea familie şi unde a fost mama în acest timp. Este vorba de violuri repetate. Nu stăteau într-un palat, ci într-o locuinţă modestă. Ceva tot se afla, dar s-a aflat abia acum“, a precizat Gheorghe Zisu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS