25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj: Carder urmărit de italieni, prins la Craiova

Dolj: Carder urmărit de italieni, prins la Craiova

Un bărbat de 49 de ani, dat în urmărire de autorităţile italiene la nivel internaţional pentru clonare de carduri, a fost depistat şi prins ieri la Craiova.
Potrivit unui comunicat al IPJ Dolj, poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale, l-au depistat pe Dumitru Boangiu din Craiova pe numele căruia autorităţile judiciare italiene au emis Mandat European de Arestare pentru comiterea infracţiunii de clonare de carduri, montarea unei aparaturi de skiming, aderare la un grup organizat în vederea comiterii de infracţiuni. Faptele au fost comise  pe teritoriul Italiei in cursul anului 2007.

Cel în cauză a fost condus la Parchetul de pe Lângă Curtea de Apel Craiova unde s-a dispus reţinerea pentru 24 ore şi urmează să fie prezentat Curţii de Apel în vederea arestării şi efectuării demersurilor pentru extrădare. Bărbatul a fost introdus în arestul Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă (CRAP) .

Tot ieri alte două persoane pe numele cărora existau mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, au ajuns ieri în arestul IPJ Dolj.
Unul dintre ei este Iulius-Victor Cotea, de 29 de ani, din comuna Mischii, Dolj, față de care Tribunalul Dolj a emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la 1 an şi 6 ani cu executare  pentru furt şi infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.
Celălalt se numeşte Cătălin silviu Ştefan, are 23 de ani, este din Craiova, iar pe numele său Tribunalul Dolj a emis mandat de executare a unei pedepse de 7 ani şi 6 luni pentru comiterea infracțiunii de tentativă la omor calificat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS