5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPuşcărie pentru că a salvat un pui de căprioară

Puşcărie pentru că a salvat un pui de căprioară

Un bătrân din satul Crivina, județul Mehedinți, care a salvat de la moarte un pui de căprioară, riscă pușcăria. Omul a găsit anul trecut, la marginea pădurii, un pui de căprioară. L-a luat acasă, l-a îngrijit împreună cu soția şi l-au botezat Bambi.
„Am găsit-o anul trecut într-un şant. Am luat-o acasă, am pus-o să sugă la capră şi am crescut-o. Când a aflat poliţia, a venit acasă, mi-au luat declaraţii, pentru că nu am voie să ţin în captivitate un animal sălbatic, dar nu i-am făcut vreun rău! Doarme cu noi în pat. E ca şi copilul nostru!“, a declarat Dumitru Merosu, bătrânul care îngrijeşte acum puiul de căprioară.
„Când a venit bărbatul meu cu ea, era mică şi slabă. Când a venit poliţia şi ne-a spus că e posibil să o ia, am plâns. Îmi pare rău să ne-o ia, pentru că am crescut-o ca pe un copil. Stă în pat cuminte şi mănâncă“, a spus Elena Merosu. Poliţia i-a întocmit bătrânului din Mehedinţi dosar penal şi acum acesta riscă doi ani de închisoarea, pentru că ţinerea în captivitate a unui animal sălbatic este interzisă prin lege.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS