7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProdecanul Gorunescu nu mai vrea să fie judecat la Craiova

Prodecanul Gorunescu nu mai vrea să fie judecat la Craiova

Prof. univ. dr. Florin Gorunescu, prodecanul Facultăţii de Farmacie din Craiova, condamnat de Tribunalul Dolj la doi ani de închisoare pentru luare de mită, a cerut strămutarea dosarului de pe rolul Curţii de Apel Craiova, instanţă care judecă apelul formulat de inculpat.
Profesorul Florin Gorunescu a fost denunţat la Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj în februarie, anul trecut, de o studentă a Facultăţii de Farmacie din Craiova, care s-a plâns că acesta i-a cerut bani pentru a promova un examen.
La sfârşitul lunii mai, anchetatorii au organizat un flagrant chiar acasă la profesor, care a fost reţinut imediat după ce primise suma de 300 de euro de la doi ofiţeri sub acoperire şi doi studenţi pentru a-i trece la un examen din sesiunea de vară. În urma cercetărilor, procurorul a mai stabilit că, în total, profesorul Gorunescu a primit de la 24 de studenţi de anul I suma totală de 2.100 de euro. Gorunescu a fost arestat preventiv pe 1 iunie, iar după două săptămâni a şi fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de luare de mită în formă continuată. În noiembrie, anul trecut, Tribunalul Dolj l-a condamnat pe inculpat la doi ani de închisoare cu executare, însă hotărârea instanţei a fost atacată cu apel de profesor.
Dosarul a ajuns pe rolul Curţii de Apel Craiova pe 11 decembrie, iar pe 20 februarie, instanţa a hotărât să înlocuiască mandatul de arestare preventivă emis pe numele inculpatului cu obligarea de a nu părăsi ţara. Procurorii nu au fost de acord cu decizia judecătorilor şi au făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă magistraţii bucureşteni nu au putut judeca recursul din cauza faptului că dosarul a fost trimis de la Craiova abia marţi. Între timp, la jumătatea lunii ianuarie, Gorunescu a solicitat Înaltei Curţi strămutarea de pe rolul Curţii de Apel Craiova a dosarului în care este judecat. Marţi, instanţa a respins cererea de suspendare a judecăţii făcută de avocatul inculpatului şi a stabilit termenul pentru judecarea cererii de strămutare pentru 12 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS