27.8 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalCaravana Învăţământului Oltean 2013 continuă până pe 15 martie

Caravana Învăţământului Oltean 2013 continuă până pe 15 martie

Caravana Învăţământului Oltean 2013, ediţia a VII-a, proiect realizat de Universitatea din Craiova prin Centrul de Consiliere şi Orientare Profesională, desfăşurat între 18 februarie şi 15 martie, a demarat în judeţul Olt, unde a fost prezentată oferta educaţională, precum şi condiţiile de masă şi cazare puse la dispoziţia studenţilor. Potrivit unui comunicat al Universităţii din Craiova, în această săptămână în judeţul Olt au fost vizitate 16 licee, respectiv 92 de clase, la prezentare participând aproximativ 2.000 de elevi din Slatina, Balş, Caracal şi Corabia.

Oferta educaţională a Universităţii din Craiova a fost prezentată în această săptămână şi în localităţile doljene Bechet, Dăbuleni, Poiana Mare, Calafat şi Băileşti, unde au fost vizitate opt licee, respectiv 40 de clase, la prezentare participând aproximativ 800 de elevi. Membrii centrului de consiliere şi studenţii voluntari implicaţi în proiect le-au comunicat adolescenţilor oferta educaţională, elevii primind de asemenea şi broşura Ghidul Candidatului 2013.

Scopul Caravanei Învăţământului Oltean este prezentarea ofertei educaţionale a Universităţii din Craiova. Proiectul se desfăşoară în cele cinci judeţe ale Olteniei, fiind vizitate peste 120 de licee din aproximativ 27 de localităţi.

Strategia de promovare vizează mai multe etape: sensibilizarea mediului preuniversitar (elevi şi corp profesoral) asupra necesităţii de orientare şcolară a elevilor din anii terminali şi preterminali, prin distribuirea de materiale promoţionale şi stabilirea calendarului de activităţi promoţionale la sediile liceelor; vizitarea fiecărui liceu şi prezentarea ofertei educaţionale direct şi nemijlocit elevilor, asociate fiind discuţii şi explicaţii pe marginea posibilităţilor de orientare şcolară şi a exigenţelor impuse de tematica admiterii, în funcţie de specializările la care s-ar preta profilul respectivei clase de elevi.

Acest proiect va continua cu evenimentul Zilele Porţilor Deschise, unde va fi prezentată oferta educaţională actualizată (cifra de şcolarizare pentru admiterea 2013-2014), eveniment în cadrul căruia vor avea loc şi simulările desfăşurate sub deviza „Student pentru o zi!”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS