10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlcea: Percheziţii la suspecţi de înşelăciuni cu maşini în leasing

Vâlcea: Percheziţii la suspecţi de înşelăciuni cu maşini în leasing

Procurorii Parchetului General şi poliţişti de la investigarea fraudelor efectuează în această dimineaţă 33 de percheziţii domiciliare în cinci judeţe şi în municipiul Bucureşti, fiind căutate 29 de persoane suspectate că au înşelat mai multe societăţi de leasing prin vânzarea ilegală a 38 de maşini în Germania. Acţiunea se desfăşoară în judeţele Timiş, Arad, Argeş, Vâlcea, Giurgiu şi în municipiul Bucureşti, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), 

Potrivit sursei citate, în perioada februarie 2012 – iulie 2012, membrii grupării au indus în eroare mai multe societăţi de profil, determinându-le să le remită 38 de autovehicule, prin încheierea unor contracte de leasing financiar sau operaţional în numele unei societăţi comerciale. Suspecţii nu au achitat contravaloarea ratelor de leasing pentru autovehicule, acestea fiind transportate imediat după tranzacţionare în Germania şi valorificate, cu ajutorul unor cărţi de identitate ale vehiculului false, pe teritoriul mai multor state membre ale Uniunii Europene. Prejudiciul se ridică la 359.731 euro şi 2.337.907 lei.

Procurorii au dispus săptămâna trecută începerea urmăririi penală faţă 14 persoane, membri ai grupării, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată şi fals material în înscrisuri sub semnătură privată. De asemenea, a fost extinsă urmărirea penală faţă de alţi doi suspecţi, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului, în formă continuată. Persoanele căutate vor fi conduse pentru audierea de către procurorii Parchetului General la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS