28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDinel Nuţu iese din puşcărie

Dinel Nuţu iese din puşcărie

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au hotărât, ieri după-amiază, să respingă recursul formulat de procurorii DNA împotriva deciziei luate de Judecătoria Sector 2 Bucureşti de a-l elibera din arest pe omul de afaceri craiovean Dinel Nuţu, fost Staicu. Fostul preşedinte al SIF Oltenia va fi eliberat din penitenciar şi va fi judecat în continuare în stare de libertate.

Dinel Nuţu, fostul preşedinte al SIF Oltenia, a fost condamnat definitiv în aprilie 2011 la şapte ani de închisoare cu executare într-un alt dosar penal, cel al devalizării Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR). În aceeaşi lună, chiar înainte ca instanţa să se pronunţe şi după ce luase numele soţiei, cel de Nuţu, Dinel a plecat din ţară. Judecătoria Sector 2 Bucureşti, pe rolul căreia se afla deja dosarul „Transgaz“, a emis atunci pe numele lui Nuţu un mandat de arestare preventivă, mandat care a fost pus în executare abia pe 30 aprilie, după ce inculpatul a fost extrădat din Ungaria. Din momentul încarcerării, mandatul de arestare preventivă a fost prelungit până în prezent de instanţă.
Ulterior, la aproape un an de când fusese condamnat definitiv, pe 22 februarie 2012, Curtea de Apel Bucureşti a admis o contestaţie în anulare formulată de Nuţu, instanţa motivând atunci că inculpatul a fost judecat de două ori pentru aceeaşi faptă, şi a anulat condamnarea de şapte ani de puşcărie. După ce a scăpat de pedeapsa primită în dosarul fraudării BIR, Dinel Nuţu a încercat să scape şi de mandatul de arestare din dosarul „Transgaz“ pentru a ieşi din puşcărie, însă până acum nu a reuşit să-i convingă pe judecătorii din Capitală.
Miercuri după-amiază, în jurul orei 16.00, magistraţii Judecătoriei Sector 2 Bucureşti au dispus înlocuirea mandatului de arestare preventivă emis pe numele inculpatului cu obligarea de a nu părăsi ţara. Hotărârea judecătorilor a fost atacată cu recurs de procurorii DNA, iar luni după-amiază, Tribunalul Bucureşti a hotărât eliberarea din arest a inculpatului. Reprezentanţii Tribunalului Bucureşti au precizat pentru GdS că cei trei magistraţi din completul de judecată au hotărât, cu opinie majoritară, să respingă ca nefondat recursul formulat de procurori. După ce va ieşi din arest, inculpatul este obligat să se prezinte la instanţă atunci când este chemat, să se prezinte periodic la poliţie, să nu îşi schimbe domiciliul fără aprobarea instanţei, să nu deţină şi să nu poarte nici o categorie de arme, dar şi să nu se apropie de celelalte părţi din dosar. Dacă va încălca condiţiile instanţei, Dinel va ajunge din nou după gratii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS