14.8 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDemolări în staţia de autobuz de la Spitalul de Urgenţă Craiova

Demolări în staţia de autobuz de la Spitalul de Urgenţă Craiova

http:http://www.youtube.com/watch?v=X4y1T7n9fPo

Iureşul demolării chioşcurilor construite ilegal pe domeniul public al municipalităţii craiovene a ajuns, ieri, în zona Spitalului de Urgenţă Craiova. Mai precis, în staţia de autobuz de lângă spital, o zonă plină de construcţii provizorii, înghesuite unele în altele, fără nici o noimă arhitectonică.

Cu ranga şi barosul

Prima dintre aceste tonete care a căzut sub topoarele şi răngile muncitorilor Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova aparţinea – potrivit scriptelor Primăriei Craiova – firmei Compania Omar Fadi Impex SRL Craiova. E vorba, de fapt, de fostul chioşc de Fornetti, situat chiar lângă clădirea Pharma Plus, care, potrivit reprezentanţilor municipalităţii, este printre puţinele construite cu acte în regulă în acea zonă.
Şi pentru că deţinătorul chioşcului nu şi-a demolat singur construcţia, muncitorii RAADPFL au pus în practică, ieri-dimineaţă, dispoziţia de demolare semnată de primarul Lia Olguţa Vasilescu. Mai cu barosul, mai cu ranga, târnăcopul ori flexul, chioşcul cu pricina a fost culcat la pământ, sub privirile curioase ale cetăţenilor care urcau sau coborau din mijloacele de transport în comun.
La doar o staţie de autobuz distanţă, altă clădire era demolată de RAADPFL. E vorba de o alimentară, pe frontispiciul căreia stătea scris Midi Market Vepa. Construcţia ridicată fără autorizaţie pe domeniul public, la intersecţia bulevardului 1 Mai cu strada Dimitrie Gerota, la colţul Fabricii de Confecţii, figura în scriptele Primăriei Craiova că ar aparţine SC Ta Palmira Com Impex SRL Craiova. Şi acest chioşc a fost demolat de cei de la RAADPFL, care s-au arătat de această dată ceva mai grijulii, demontând cu mai mare atenţie ferestrele şi uşile cu termopan.
Demolările s-au desfăşurat fără incidente, poate şi datorită faptului că acţiunea a fost monitorizată îndeaproape de Poliţia Locală craioveană, agenţi şi ofiţeri de la Secţia 2 Poliţie, precum şi de subofiţeri şi ofiţeri ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS