28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCasa de Cultură a Sindicatelor, lăsată de izbelişte

Casa de Cultură a Sindicatelor, lăsată de izbelişte

Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu nu are încă un administrator care să se ocupe de reabilitarea imobilului şi de plata datoriilor către comunitatea locală.
Cu toate că de mai mulţi ani procesele referitoare la patrimoniul Casei de Cultură a Sindicatelor le ocupă timpul judecătorilor, situaţia juridică a clădirii nu a fost nici până în prezent lămurită.
Chiriaşii nu mai ştiu nici ei dacă să mai achite chirie şi cui, din moment ce Consiliul Judeţean Gorj şi Primăria Târgu Jiu s-au asociat încă de anul trecut pentru a prelua imobilul, a cărui valoare este estimată la câteva milioane de euro.
Funcţionarul din cadrul Consiliului Judeţean Gorj care trebuia să se ocupe de documentaţia de preluare a clădirii a fost însă ocupat cu altceva, respectiv îmbunătăţirea CV-ului personal, prin participarea la anumite cursuri.

„Doina Gorjului“, la reşou

Între timp, clădirea este disputată în instanţele de judecată şi în afara acestora de Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură din România, reprezentată de Uniunea Sindicală CNSLR Frăţia Gorj şi Fundaţia „Casa de Cultură a Sindicatelor“. În povestea administrării clădirii a apărut şi un lichidator, care caută să recupereze din datoriile pe care instituţia le-a acumulat. Al patrulea participant la masa la care s-ar putea împărţi Casa de Cultură a Sindicatelor ar putea fi şi Uniunea Generală a Sindicatelor din România, care şi-ar putea cere drepturile asupra patrimoniului. Una dintre cele mai afectate instituţii de pe urma scandalului în care a fost târâtă Casa de Cultură a Sindicatelor este Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului“, chiriaş al imobilului. Clădirea nu mai este alimentată cu gaze, iar conducerea Ansamblului a decis ca în această iarnă să încălzească spaţiile închiriate cu mai multe reşouri şi calorifere electrice. „Soliştii şi dansatorii se pregătesc aşa cum pot. Nu puteam să ne batem joc de ei. Avem chirie de 8.000 de lei pe lună. Până anul trecut am plătit către CNSLR Frăţia. Acum aşteptăm să vedem dacă mai plătim sau nu. Poate clădirea va fi preluată în administrare de consiliul judeţean şi de primărie. Cert este că dreptul de proprietate asupra imobilului nu a fost soluţionat. Dar pe noi nu ne interesează cine este proprietar, ci vrem să fie luată în administrare de consiliul judeţean. Noi acum nu am mai plătit chiria şi aşteptăm. Lucrurile au întârziat un pic din cauza acelui funcţionar care a fost la studii. Contractul cu CNSLR Frăţia se prelungeşte prin act adiţional. Cineva trebuie să rezolve problema“, a declarat Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului“ din Târgu Jiu.
Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS