14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProcuror cercetat pentru favorizarea infractorului

Procuror cercetat pentru favorizarea infractorului

Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova este cercetat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova pentru comiterea infracţiunii de favorizarea infractorului, după ce ar fi obţinut date din dosarul unui coleg şi ar fi încercat să ajute o inculpată dintr-un dosar penal.
Este vorba de Cosmina Sascău, de 23 de ani, din comuna Sfinţeşti, judeţul Teleorman, cercetată alături de Dorina Afrem, de 45 de ani, din Craiova, pentru comiterea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi devalidare, respectiv instigare la comiterea celor două infracţiuni.
Anchetatorii au stabilit că Sascău, în calitatea sa de funcţionară economică a unei case de amanet aparţinând SC MEGA AUR SRL Craiova, între iulie-decembrie 2012, şi-a însuşit suma totală de 372.994 de lei din casieria societăţii. A reuşit să facă asta prin întocmirea în fals a 67 de contracte de amanet care atestau în mod fictiv faptul că a primit în schimbul sumelor de bani împrumutate bijuterii de aur. Ulterior, s-a stabilit că tânăra a fost determinată să falsifice contractele de amanet de către Dorina Afrem, angajata aceleiaşi case de amanet. Vineri, pe 1 februarie, cele două femei au fost duse de procurorul de caz la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă, iar instanţa a emis pe numele lor mandate de arestare pentru 29 de zile. Pe 5 februarie, la recurs, Tribunalul Dolj a dispus ca inculpatele să nu părăsească ţara timp de 30 de zile.
Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au aflat că, înainte de arestarea preventivă a celor două femei, procurorul Dragoş Cereceanu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova ar fi obţinut informaţii din dosarul întocmit de un alt procuror pe numele femeilor şi ar fi încercat să o favorizeze pe Cosmina Sascău. Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au precizat pentru GdS doar că Dragoş Cereceanu este cercetat în prezent pentru comiterea infracţiunii de favorizarea infractorului şi că mai multe informaţii despre acest caz vor fi făcute publice săptămâna viitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS