22.6 C
Craiova
joi, 13 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: Cursuri de formare pentru Serviciul European de Voluntariat

Craiova: Cursuri de formare pentru Serviciul European de Voluntariat

Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale organizează zece cursuri de formare la nivel naţional, pentru Serviciul European de Voluntariat – Acţiunea 2 din cadrul programului Tineret în Acţiune. Potrivit unui comunicat al agenţiei, Craiova se numără printre oraşele din România unde se vor desfăşura aceste cursuri, alături de Bucureşti, Iaşi, Predeal, Constanţa, Reşiţa, Baia Mare, Târgovişte, Cluj-Napoca şi Bacău.

Cursurile se adresează organizaţiilor şi instituţiilor publice care lucrează cu tinerii şi care doresc să găzduiască voluntari străini în România sau să trimită voluntari români în străinătate, prin Serviciul European de Voluntariat. Pentru aceste cursuri nu se percepe taxă de participare, costurile de cazare şi masă fiind acoperite integral, întrucât sunt co-finanţate de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acţiune.

În Craiova cursurile se vor desfăşura în perioada 24 februarie – 4 martie, adresându-se în principal organizaţiilor şi instituţiilor din judeţele Dolj, Vâlcea, Olt şi Teleorman, data limită de înscriere fiind 17 februarie.

Cursurile adresate instituţiilor interesate din judeţul Gorj vor fi organizate la Reşiţa, în perioada 6 – 11 martie 2013, cu dată limită de înscriere 24 februarie. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS