15.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţista Renghea, evaluată la IML Craiova

Poliţista Renghea, evaluată la IML Craiova

Agenta de poliţie Melania Renghea din cadrul Secţiei Rurale Brâncoveni, judeţul Olt, cercetată de procurori pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor după ce şi-a înjunghiat fostul şef, a fost evaluată ieri de medicii Institutului de Medicină Legală (IML) Craiova.
Reamintim că, pe 26 decembrie 2012, poliţista Melania Renghea s-a dus cu maşina personală în localitatea Morunglav, unde locuieşte comisarul-şef Gheorghe Barbu, şeful Secţiei 1 Poliţie Rurală Bobiceşti, Olt. Femeia i-a bătut la poartă şi l-a invitat în maşină, unde, după o scurtă ceartă, la înjunghiat în abdomen şi l-a muşcat de mâna stângă şi de spate. În schimb, Barbu a lovit-o cu pumnii în abdomen pe femeie, care este însărcinată în luna a şasea. După incident, ambii poliţişti au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă Slatina. Înainte de a-l ataca pe Barbu, femeia a depus o plângere la Parchet, în care a precizat că, pe vremea când lucra în subordinea lui, poliţistul a violat-o în mai multe rânduri. De asemenea, agenta s-a plâns că a fost abuzată şi de alţi poliţişti cu funcţii de conducere din cadrul IPJ Olt.
După evaluarea de la IML, medicii legişti i-au recomandat poliţistei să se interneze într-o clinică de specialitate pentru a i se face un examen psihiatric, în urma căruia medicii legişti vor putea stabili dacă a avut sau nu discernământ atunci când şi-a înjunghiat fostul şef.   
În urma cercetărilor făcute până în prezent, anchetatorii au decis schimbarea încadrării faptei pentru care este cercetată poliţista din tentativă de omor în tentativă de omor calificat.
În urma finalizării cercetărilor efectuate de Consiliul de Disciplină constituit la nivelul IGPR, inspectorul general al Poliţiei Române a aprobat aplicarea sancţiunii disciplinare de „trecere într-o funcţie inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deţinut“ pentru Gheorghe Barbu.  Sancţiunea disciplinară a fost aplicată pentru deficienţe manageriale identificate în urma controlului efectuat de către Direcţia Control Intern din cadrul IGPR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS