21.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalInfirmieră condamnată definitiv

Infirmieră condamnată definitiv

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins recursul formulat de Elena Aurel, infirmieră a Spitalului Clinic de Urgenţă Militar „Dr. Ştefan Odobleja“ din Craiova, trimisă în judecată pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă, astfel că inculpata trebuie să execute doi ani şi şase luni de puşcărie pentru faptele comise.
Infirmiera Elena Aurel a intrat în atenţia procurorilor Direcției Naționale An­tico­rupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Craiova la sfârşitul lunii aprilie 2012, după ce două persoane s-au plâns că femeia le-a cerut în total 10.500 de euro și 1.800 de lei pentru a le aranja angajarea în cadrul armatei și, ulterior, transferul într-o garnizoană la alegere. Pe 25 aprilie 2012, anchetatorii au organizat un flagrant în urma căruia Elena Aurel a fost prinsă în timp ce primea de la unul dintre denunţători 2.000 de euro și 1.000 de lei, bani care fuseseră însă marcaţi de procurori cu inscripţia „Mită“.
În urma cercetărilor făcute în acest dosar, procurorii anticorupţie au stabilit că, de fapt, inculpata îşi făcuse un obicei din a cere bani doritorilor de locuri de muncă în cadrul armatei, infirmiera primind în total peste 30.000 de euro şi 30.000 de lei de la 16 persoane. În toate cazurile, Elena Aurel a susţinut că va da sumele de bani unor ofiţeri superiori din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, care trebuia să aranjeze angajările, însă, în final, nici unul dintre cei 16 denunţători nu s-a ales cu un loc de muncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS