13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOltenia are reprezentanţi la Adunarea Generală a Consiliului Elevilor

Oltenia are reprezentanţi la Adunarea Generală a Consiliului Elevilor

215 reprezentanţi ai Consiliilor Judeţene din toată ţara, formatori Consiliul Naţional al Elevilor (CNE), inspectorii educativi din cadrul Inspectoratelor Şcolare Judeţene, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului si Sportului, dar şi din cadrul societăţii civile şi ai vieţii politice, se vor întruni între 7 şi 10 februarie, cu scopul de a stabili şi adopta o nouă Strategie de Dezvoltare Organizaţională a CNE pentru următorul an de activitate şi pentru a alege preşedintele şi secretarii pe probleme interne, respectiv externe.
Fiecare judeţ din regiunea de dezvoltare S-V Oltenia, formată din judeţele Olt, Dolj, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, îşi va trimite reprezentanţi care se vor implica activ in workshop-urile iniţiate de formatori si de conducerea CNE, pentru a ajuta şi în acelaşi timp pentru a-şi expune ideile în ceea ce priveşte schimbarea, alcătuirea unei noi strategii organizaţionale. Acestea sunt formate din mai multe secţiuni precum cadrul de reglementare al activităţii CNE, organizare internă, comunicare şi relaţii externe, structuri suport si politici educaţionale, toate acestea fiind teme centrale de interes pentru CNE în raport cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi alte instituţii. Reprezentanţii Olteniei, Teodor Blidaru, preşedintele Consiliului Regional al Elevilor, şi vicepreşedintele, Andreea Paulescu, vor avea, un cuvânt important în ceea ce priveşte rolul consultativ al CNE în cadrul Ministerului Educaţiei.
Teodor Blidaru, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional de Informatică Matei Basarab, Râmnicu Vâlcea, este unul dintre cei trei candidaţi la funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor şi nu se sfieşte deloc când vine vorba să expună ceea ce are el de gând să facă mai departe în Consiliu, şi, cel mai important ce reprezintă pentru el Consiliul Elevilor.
Andreea Paulescu, clasa a XI a, Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu”, Baia de Aramă, aspiră şi ea pentru o funcţie cu o importanţa sporită şi reuşeşte să îşi centralizeze toate forţele pentru postul de secretar CNE. Acesta este un post deosebit de complex, prin care, cu siguranţă Andreea ne va face mândrii că suntem olteni, dar nu numai, că suntem nişte elevi cu potenţial care ştim să facem lucrurile într-un mod eficient, care vom ajuta toţi elevii atât pe cei de acum, cât şi pe cei din viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS