15.3 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDan Voiculescu a demisionat din Senat

Dan Voiculescu a demisionat din Senat

Senatorul Dan Voiculescu a anunţat, luni, în plenul Senatului, că demisionează din funcţie, la mai puţin de o săptămână după ce depusese jurământul ca senator. El şi-a motivat gestul prin faptul că în ultima perioadă au existat „speculaţii“ cu privire la faptul că imunitatea parlamentară pe care o presupune statutul de senator ar împiedica „actul de justiţie“ în cazul dosarului său.
„Am o scurtă declaraţie legată de faptul că în ultimul timp se speculează foarte mult că imunitatea a devenit o piedică în realizarea actului de justiţie, fie că e vorba de imunitatea parlamentară, fie că e vorba de imunitatea prezidenţială. Pentru că există un dosar în justiţie în care am fost implicat, a fost inclus numele meu în acest dosar, am luat decizia ca începând de astăzi, 28 ianuarie 2013, să renunţ la imunitatea parlamentară, astfel încât justiţia să poată să-şi facă datoria. Ca atare, demisionez din Senat“, a declarat Voiculescu.
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a precizat că a luat act de demisia lui Voiculescu.
Demisia determină mutarea procesului privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care este inculpat senatorul Dan Voiculescu, de la instanţa supremă, competentă să judece parlamentari, la Tribunalul Bucureşti. Voiculescu a recurs la un gest similar la finalul legislaturii trecute.
Senatorul Dan Voiculescu a depus, în 22 ianuarie, jurământul de credinţă.

Antonescu: Demisia lui Voiculescu m-a surprins şi pe mine

Preşedintele PNL şi al Senatului, Crin Antonescu, a spus că e surprins de demisia lui Dan Voiculescu, dar politic nu are nimic de comentat.
„Este dreptul fiecăruia dintre noi de a lua astfel de decizii. Este o decizie care m-a surprins și pe mine, dar în legătură cu care n-am comentarii de făcut. Legea ne spune că, în condițiile vacantării unui colegiu, se organizează alegeri pentru colegiul respectiv“, a spus el.
Antonescu a catalogat ipoteza unei noi candidaturi a lui Voiculescu drept „fantasmagorică“. „Nu știu dacă domnul Voiculescu va dori din nou să candideze, de vreme ce a demisionat. N-are nici un rost să discutăm ipoteze fantasmagorice. Sigur că USL va participa la aceste alegeri, de asta vă pot asigura“, a arătat liberalul.
„Eu nu am, din punct de vedere politic, nimic de comentat, decât înregistrez demisia unui coleg senator. Nu e nici prima demisie din Senat, probabil că nu e nici ultima. În legătură cu decizii individuale, n-am comentarii de făcut“, a adăugat preşedintele Senatului.
Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS