22.3 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalO grupare de români a furat din Italia îmbrăcăminte Armani de două milioane euro

O grupare de români a furat din Italia îmbrăcăminte Armani de două milioane euro

Zece persoane sunt cercetate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) fiind acuzate că au sustras articole de îmbrăcăminte aparţinând firmei Armani, în valoare de două milioane euro, se arată într-un comunicat al DIICOT.
În decembrie 2012 o parte a membrilor grupării, formată din cetăţeni români aflaţi pe teritoriul Italiei, a sustras dintr-un depozit situat în oraşul Verona, aparţinând firmei Armani, 1.400 articole de îmbrăcăminte, având preţul de vânzare cuprins între 1.400 şi 2.000 euro/bucata. 
După comiterea furtului, bunurile au fost trimise de membri grupării din Italia, prin intermediul unei firme de curierat, sub formă de colete cu o greutate totală de aproximativ 1.300 kg, în 7 transporturi diferite, în ţară, pentru a fi depozitate şi plasate pe pieţele din România, dar şi din străinătate. În această modalitate, inculpaţii au produs un prejudiciu de aproximativ 2 milioane euro. Bunurile sustrase au fost recuperate în proporţie de 95%. 
Autorităţile italiene au identificat trei cetăţeni români suspectaţi ca fiind autorii furtului. Doi dintre aceştia au fost arestaţi în Italia, al treilea sustrăgându-se cercetărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS