15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCondamnaţi pentru „tras“ cu cardul

Condamnaţi pentru „tras“ cu cardul

Patru tineri din Dolj, Olt şi Galaţi, trimişi în judecată de procurorii DIICOT pentru comiterea infracţiunilor de acces fără drept la un sistem informatic şi falsificarea unui instrument de plată electronic, au fost condamnaţi de Tribunalul Dolj la câte trei ani de închisoare cu suspendare pentru faptele comise.
Potrivit anchetatorilor, cercetările în acest dosar au început în septembrie 2012, după ce ofiţerii BCCO Craiova au aflat că în municipiul Craiova a apărut alt grup infracţional care se ocupă cu retragerea de numerar de pe carduri falsificate. Primele informaţii obţinute de poliţişti îl indicau pe craioveanul Marius Nedelcu, zis Giovani, care se ocupa cu procurarea datelor cardurilor de credit. Ulterior, anchetatorii au aflat că Nedelcu a trimis datele mai multor carduri bancare lui Bogdan Neaţu, domiciliat în judeţul Olt, care, la rândul lui, le-a transmis lui Aurelian Aldea, cu domiciliul în Galaţi. Acesta urma ca, în noaptea de 9 spre 10 noiembrie, să plece împreună cu Marius Comănescu în Ungaria, pentru a face cumpărături cu mai multe carduri clonate. Maşina cu care cei doi plecaseră spre Ungaria, un Mercedes Vito, a fost oprită de poliţişti la ieşirea din Sibiu, iar în ea a fost găsit un dispozitiv de inscripţionare a cardurilor (MSR), un CD de instalare a acestuia şi mai multe carduri „clonate“.
Cei patru craioveni au fost arestaţi preventiv, iar pe 19 decembrie au fost trimişi în judecată, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj.  
Luni, judecătorii doljeni i-au condamnat pe inculpaţi la câte trei ani de închisoare cu suspendare şi au dispus eliberarea acestora din arest. Potrivit hotărârii luate luni de instanţă, timp de șapte ani, inculpaţii sunt obligaţi să se prezinte în faţa unui judecător la datele fixate, să anunţe schimbarea domiciliului şi orice deplasare care depăşeşte opt zile. În plus, condamnaţii trebuie să comunice instanţei schimbarea locului de muncă, dar şi să-şi justifice veniturile. Hotărârea Tribunalului Dolj poate fi atacată cu apel atât de inculpaţi, cât şi de procurori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS