23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTânărul care a lovit intenţionat o tânără cu maşina, la judecată

Tânărul care a lovit intenţionat o tânără cu maşina, la judecată

http:http://www.youtube.com/watch?v=AxwM9Ry_1zE

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus trimiterea în judecată a tânărului craiovean Valeriu Florin Cioacă, acuzat
că pe 8 ianuarie, la ieşire dintr-o staţie peco, a lovit intenţionat cu maşina o tânără care l-ar fi jignit

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, pe 8 ianuarie, Cioacă a plecat la plimbare împreună cu doi amici cu Mercedesul primit cadou de ziua sa. Pe drum, tânărul s-a oprit în staţia peco MOL de la intersecţia străzilor Brestei cu Maria Tănase, unde a alimentat. La plecare, în timp ce ieşea din staţie către strada Maria Tănase, prin faţa autoturismului său a trecut o tânără care vorbea la telefon. Cioacă a coborât geamul portierei şi i-a zis acesteia „Ce faci dragă?“, „partea vătămată nefăcând nici un gest, deşi inculpatul, în depoziţia sa, a susţinut că aceasta i-a adresat injurii“, au precizat procurorii în rechizitoriu. După aceea, fără un motiv întemeiat, inculpatul a întors autoturismul şi s-a îndreptat spre partea vătămată, care a fost lovită cu partea stânga faţă a Mercedesului şi a căzut la pământ. Victima a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde i-au fost acordate primele îngrijiri medicale.
După săvârşirea faptei, inculpatul a întors autoturismul şi a plecat către cartierul Brestei, Mercedesul fiind găsit de poliţişti abandonat pe strada Nectarului. Ulterior, tânărul s-a prezentat la sediul Biroului Rutier Craiova, unde a susţinut că nu a vrut să o rănească pe tânără, ci numai să o sperie.
Miercuri, după încheierea cercetărilor, procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Cioacă pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri. Anchetatorii au susţinut în rechizitoriu că, „deşi victima nu a suferit leziuni care să-i pună în primejdie viaţa, considerăm că fapta constituie elementele constitutive ale infracţiunii de tentativă de omor întrucât, din cercetările efectuate în cauză, rezultă clar că inculpatul a acţionat cu intenţia directă de a ucide victima, îndreptându-se cu autoturismul spre ea“. Procurorii au mai reţinut că faptul că tânăra a suferit doar leziuni uşoare a fost numai o întâmplare independentă de voinţa inculpatului.
Dosarul în care va fi judecat Valeriu Florin Cioacă a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj miercuri, iar o zi mai târziu judecătorii au hotărât să prelungescă mandatul de arestare preventivă emis pe numele inculpatului pe 9 ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS