25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalApel respins pentru agentul Duţă

Apel respins pentru agentul Duţă

Judecătorii Curţii de Apel Craiova au respins, luni, apelul formulat de agentul Dănuţ Duţă, de la Secţia de Poliţie Rurală Poiana Mare, condamnat de Tribunalul Dolj la trei ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, anul trecut, pe 8 martie, un bărbat din comuna doljeană Ghidici s-a plâns la ofiţerii Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj că agentul de poliţie Dănuţ Duţă i-a cerut bani pentru a interveni pe lângă un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Calafat. În schimbul banilor, poliţistul a promis că îi va obţine o soluţie favorabilă într-un dosar penal în care denunţătorul era cercetat pentru lovire şi alte violenţe şi ameninţare. Pe 11 mai, agentul Duţă a fost prins în flagrant după ce primise
suma de 200 de euro de la denunţător. Ulterior, poliţistul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă, iar pe 18 iulie a şi fost condamnat. Magistraţii Tribunalului Dolj l-au găsit vinovat şi l-au condamnat la trei ani de închisoare. Inculpatul a făcut recurs împotriva sentinţei date de Tribunalul Dolj, iar luni, Curtea de Apel Craiova l-a respins ca fiind nefondat. Hotărârea Curţii de Apel Craiova poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţi şi Justiţie.
În timp ce era judecat, în luna noiembrie a anului trecut, Duţă a cerut şi obţinut pensionarea înainte de termen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS