17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAdministratorii, supăraţi că vor fi testaţi

Administratorii, supăraţi că vor fi testaţi

Mare supărare în rândul asociaţiilor de proprietari din Craiova, în speţă în rândul administratorilor care urmează să fie testaţi de primărie, pentru a-şi păstra atestatul. Acestea vor să ceară socoteală administraţiei municipale pentru adoptarea Regulamentului pentru organizarea şi desfăşurarea examenului de atestare a persoanelor fizice, în vederea îndeplinirii funcţiei de administratori de imobile şi autorizarea persoanelor juridice specializate pentru activitatea de administrare a imobilelor, aprobat prin HCL Craiova nr. 303/2012. „Noi vom solicita primăriei lămuriri în privinţa cadrului legal ce stă la baza acestui regulament. Să facă dovada că există în acest sens o bază legală. Reglementările în domeniu nu prevăd acest lucru. Primăria are un serviciu specializat în asociaţii şi acesta trebuie să efectueze controale corect. În caz contrar, putem contesta în instanţă regulamentul“, a precizat Ilie Preda, preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Locatari şi Proprietari (UJALP) Craiova.   
 
Pe 23 februarie, marea verificare
                                  
Numai că reprezentanţii administraţiei locale nu au de gând nici să dea explicaţii, nici să renunţe la regulament, ba, mai mult, peste o lună cei peste 400 de administratori vor fi testaţi. Primăria Craiova a stabilit ca pe 23 februarie, la ora 11.00, la Colegiul „Elena Cuza“, să aibă loc testarea pentru reexaminarea administratorilor de la asociaţiile de proprietari.
Înainte de a se prezenta la reexaminare, administratorii trebuie să completeze dosarul şi să treacă pe la psiholog. În vederea susţinerii testării, administratorii de imobile vor depune la primărie următoarele documente: cazierul judiciar, atestatul, un certificat psihologic cu care să dovedească faptul că sunt apţi pentru desfăşurarea profesiei şi actul de identitate. Termenul-limită de depunere a documentelor este 14 februarie. Evaluarea administratorilor se va face prin susţinerea unei probe scrise, test-grilă, din legislaţia specifică activităţii de administrare a imobilelor. „Chiar dacă reprezentanţii asociaţiilor vor să conteste regulamentul, nu au decât să o facă. Regulamentul este în vigoare şi îi vom supune pe administratori unor examinări“, a precizat Gheorghe Nedelescu, city manager.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS