13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalArest redus pentru şoferul care a lovit cu intenţie o tânără cu maşina

Arest redus pentru şoferul care a lovit cu intenţie o tânără cu maşina

http:http://www.youtube.com/watch?v=AxwM9Ry_1zE

Judecătorii Curţii de Apel Craiova au hotărât vineri să reducă de la 29 de zile la zece zile mandatul de arestare preventivă emis de Tribunalul Dolj pe numele şoferului care a lovit intenţionat cu maşina şi rănit o tânără de 20 ani.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au precizat că, marţi, în jurul orei 14.15, poliţiştii de la Rutieră au fost sesizaţi despre faptul că o tânără a fost victima unui accident de circulaţie produs la ieşirea din staţia peco MOL de pe strada Maria Tănase, din Craiova, iar şoferul, care conducea un Mercedes cu numărul DJ-18-FLS, a părăsit locul faptei.
După ce au audiat martorii şi au analizat imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere, poliţiştii au stabilit că şoferul a lovit cu intenţie victima, o tânără de 20 de ani, din comuna doljeană Breasta, apoi a fugit. Cazul a fost preluat de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, iar şoferul fugar a fost identificat de poliţişti ca fiind Valeriu Florin Cioacă, de 19 ani, din Craiova. Tânărul, care a obţinut permisul de conducere în octombrie 2012, a fost ridicat marţi de acasă şi dus la audieri.
În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că, la ieşirea din staţia peco, prin faţa maşinii lui Cioacă a traversat tânăra de 20 de ani. Şoferul a coborât geamul şi i-a reproşat că nu se uită pe unde merge, iar tânăra şi-a „permis“ să-i răspundă, moment în care „autorul, cu intenţie, a schimbat direcţia de mers şi a lovit victima“, după cum au precizat procurorii doljeni.
Cioacă a fost reţinut în baza unei ordonanţe emise de procurorul de caz, iar miercuri a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor. Judecătorii au analizat probele strânse de poliţişti, inclusiv imaginile video, şi au hotărât să emită pe numele şoferului de 19 ani un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Cioacă a făcut recurs, iar vineri, completul compus din judecătorii Maria Spiridon, Tatiana Mirea şi Gabriel Viziru a admis recursul formulat de acesta şi a dispus reducerea perioadei arestării preventive de la 29 la 10 zile.
Unul dintre cei trei judecători a făcut opinie separată, susţinând respingerea propunerii de arestare preventivă şi luarea măsurii obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, însă a rămas definitivă opinia majorităţii, formată din ceilalţi doi magistraţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS