15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Radu Beligan, la Slatina cu ocazia Zilei Culturii Naţionale

Olt: Radu Beligan, la Slatina cu ocazia Zilei Culturii Naţionale

Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina, judeţul Olt, organizează în perioada 15-17 ianuarie 2013 o serie de evenimente legate de Ziua Culturii Naţionale şi de omagierea poetului Mihai Eminescu. Potrivit unui comunicat al instituţiei, manifestările vor fi deschise marţi, 15 ianuarie 2013, la ora 11:00, cu o conferinţă de presă care se va desfăşura la Cafeneaua Literar-artistică a Centrului Cultural „Eugen Ionescu”. La ora 17:00, în foaierul instituţiei va avea loc vernisajul unei expoziţii de grafică inspirată din opera eminesciană, cu lucrări semnate de Spiru Vergulescu şi aflate în colecţia Valeriu Ciurea. La ora 18:00, în sala de spectacole a Centrului „Eugen Ionescu” va avea loc o conferinţă de presă susţinută de maestrul Radu Beligan, unul dintre invitaţii de onoare ai evenimentului.

Manifestările vor continua pe 16 ianuarie, de la ora 15:00, cu un spectacol de muzică clasică şi recitaluri de poezie eminesciană susţinute de elevi de la Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” din Slatina.

Joi, 17 ianuarie, începând cu ora 11:00, este programată o prezentare film documentar despre viaţa şi opera lui Mihai Eminescu, urmată de discuţii libere asupra operei poetului. Manifestările dedicate Zilei Culturii Naţionale se vor încheia la ora 12:30, cu o conferinţă de presă.

Invitaţiile pentru conferinţa susţinută de maestrul Radu Beligan se pot ridica de la casieria Centrului Cultural „Eugen Ionescu” începand de luni, 14 ianuarie, ora 15:00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS