28.3 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalArafat: Avionul pentru SMURD cumpărat prin contribuţia populaţiei va avea primele misiuni într-o lună şi jumătate

Arafat: Avionul pentru SMURD cumpărat prin contribuţia populaţiei va avea primele misiuni într-o lună şi jumătate

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat astăzi, la Târgu Mureş, că avionul achiziţionat de Fundaţia pentru SMURD prin programul de direcţionare de către populaţie a 2% din impozit va avea primele misiuni într-o lună şi jumătate, informează Mediafax.ro. Arafat a afirmat că SMURD a primit aeronava şi că şase piloţi care vor lucra pe ea au fost transferaţi de la Ministerul Apărării Naţionale. „Am înţeles că domnul ministru al Apărării, domnul Duşa, a făcut deja, ieri transferul piloţilor, ceea ce înseamnă că putem să facem instruirea piloţilor începând cu data de 20 ianuarie. Durează cam 20-25 de zile programul de pregătire a piloţilor, se face o pregătire specială de trecere de la avionul pe care-l ştiau ei la noul tip de avion pe care-l avem”, a spus Arafat. El a adăugat că ulterior avionul va intra în lucru. „Deci, cert, în următoarea lună şi jumătate vom vedea primele misiuni ale avionului care va rezolva o mare problemă pentru noi – şi aici totul s-a putut rezolva datorită populaţiei, în primul rând, şi faptului că ne-a sprijinit cu aceşti 2% şi bineînţeles datorită sprijinului care a intervenit din partea MAI, MapN şi a Guvernului cu rezolvarea problemei piloţilor şi a modului cum va opera acest avion ulterior”, a spus secretarul de stat.

Raed Arafat a precizat că, în acest an, fondurile care vor fi strânse de Fundaţia pentru SMURD prin contribuţia populaţiei care va direcţiona 2% din impozit vor fi îndreptate spre dotarea cu echipamente de intervenţie la calamităţi, echipamente speciale de intervenţie, spre formarea formarea de personal şi spre anumite costuri legate de operarea avionului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS