23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLocuinţe sociale în... grădiniţă

Locuinţe sociale în… grădiniţă

17 familii în prag de evacuare din case naţionalizate au primit locuinţe sociale de la Primăria Craiova

Conducerea Primăriei Craiova a înmânat ieri repartiţii pentru 17 locuinţe sociale. Beneficiarii acestora sunt familii evacuate sau care urmează să fie evacuate din locuinţe retrocedate foştilor proprietari. 16 astfel de familii au primit apartamente cu două camere în blocul 53 din cartierul Lăpuş-Argeş, acolo unde până acum un an a funcţionat Grădiniţa cu program prelungit nr. 31, care s-a mutat de mai mult de un an în incinta Şcolii nr. 9 din Craiova. A 17-a familie este fericita locatară a unui apartament tot de două camere, dar situat în Calea Bucureşti, bloc E3.
Lista beneficiarilor a fost aprobată în unanimitate de Consiliul Local Craiova prin Hotărârea nr. 262 din 29 noiembrie 2012.

„De ce nu ni s-au dat până acum şi de ce ni se dau tocmai acum“

„Am primit această veste cu emoţie şi bucurie. Sunt în curs de evacuare, iar acum, după șapte ani de aşteptare, mă bucur că ne-a venit şi nouă rândul“, a declarat Viorica Păuna, una dintre beneficiarele repartiţiilor primite ieri. „Era vorba să ni se dea aceste locuinţe încă de anul trecut. Nu mai vorbim acum de ce nu ni s-au dat până acum şi de ce ni se dau tocmai acum“, a declarat Florescu Titel Drăgan, un alt proaspăt beneficiar de locuinţă socială. „Aveți obligația ca, din trei în trei luni, să vă onorați plățile la chirie și la întreținere, în caz contrar veți ajunge din nou în situația să fiţi evacuați“, i-a avertizat primăriţa Craiovei pe cei cărora le înmânase repartiţiile de locuinţe.
Lista celor care aşteaptă să primească locuinţe de la Primăria Craiova este foarte mare. Până ieri, potrivit primarului Craiovei, pe această listă de aşteptare figurau 4.574 de dosare pentru locuințe.

Grabă cu iz electoral

Graba repartizării acestor locuinţe în plină campanie electorală nu poate fi explicată decât prin încercarea primelor doamne de la Primăria Craiova de a profita la maximum de ultimele zile ale campaniei electorale, pentru a trage spuza voturilor pe turta partidelor din care provin. Aceasta pentru că noii chiriaşi nu vor intra prea curând în locuinţele primite. „În locuinţe se vor putea muta după anul nou“, a spus ieri primarul Craiovei, cu ocazia înmânării repartiţiilor. Nici nu aveau cum să facă asta mai devreme, întrucât pe respectiva scară de bloc, chiar într-unul dintre apartamentele proaspăt repartizate, se va amenaja duminică o… secţie de votare.
Adrian Dinu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS