Casa de Cultură „Traian Demetrescu“ din Craiova organizează, în perioada 27-28 octombrie, ediţia a XXXIV-a a Concursului Naţional de Poezie „Traian Demetrescu“ (TRADEM).
Lucrările pentru concurs, constând în grupaje de cinci-şapte poezii, redactate (dactilografiate) în câte trei exemplare, vor fi trimise, până pe 8 octombrie, numai prin poştă, la adresa Casei de Cultură „Traian Demetrescu“ (strada Traian Demetrescu, nr. 31, Craiova, Dolj), cu menţiunea „Pentru concurs“. Poeziile trimise nu vor purta semnătură, ci un „motto“ ales de autor. Plicul cu poeziile va conţine încă un plic închis care, în loc de adresă, va purta acelaşi „motto“, iar în interiorul lui se vor menţiona numele şi prenumele autorului, vârsta, adresa şi telefonul.
La concurs pot participa creatori care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor din România ori ai altor asociaţii de scriitori şi care nu au publicat un volum individual de poezie. Câştigătorii vor fi invitaţi la Craiova pentru premiere, Casa de Cultură „Traian Demetrescu“ urmând să asigure cheltuielile prilejuite de participarea la eveniment, în afara transportului. Juriul concursului va publica lucrările premiate, acordând, tot­odată, şi un premiu TRADEM (500 de lei), premiile I, II şi III (400 de lei, 300 de lei şi 250 de lei), dar şi un premiu special (250 de lei) pentru un autor din Oltenia. Detalii mai multe pot fi aflate la numerele de telefon 0351.413.368, 0351.413.369 şi 0723.919.750 sau pe e-mail, la adresa [email protected]
Concursul Naţional de Poezie „Traian Demetrescu“ este organizat sub egida Consiliului Local şi a Primăriei Municipiului Craiova.

Anca UNGURENUŞ
A absolvit Facultatea de Ştiinţe Sociale din Universitatea din Craiova, specializarea Jurnalism. Crede că poveştile oamenilor sunt cele mai importante şi de aceea, împreună cu Ana Dănescu, vrea să aducă mai aproape poveştile simple cu şi despre oameni, într-o emisiune-reportaj.