20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTaximetrist înarmat, prins la furat

Taximetrist înarmat, prins la furat

Un taximetrist craiovean şi un tânăr din Slatina au fost reţinuţi luni dimineaţă, după ce au fost prinşi de poliţiştii Secţiei 3 în timp ce spărgeau un magazin de pe strada Calea Bucureşti din Craiova.
Poliţiştii din cadrul IPJ Dolj au precizat că, luni dimineaţă, în jurul orei 4.00, o patrulă de agenţi de la Secţia 3 Craiova a observat că uşa unui magazin de pe Calea Bucureşti fusese forţată.
Sperând că autorii spargerii nu au apucat să fugă, poliţiştii au verificat zona, iar în apropierea magazinului spart au observat un bărbat care se îndrepta spre un taxi Dacia Logan şi care avea un comportament suspect. Oamenii legii l-au luat la întrebări şi au aflat că este Ştefan Buda, de 34 de ani, din Craiova, iar taxiul în care voia să se urce era al său. Tot în apropierea magazinului, ascuns după un bloc, poliţiştii l-au descoperit şi pe Doru Mihai, de 28 de ani, din Slatina. După ce i-au reţinut pe cei doi suspecţi, poliţiştii au intrat în magazinul spart, unde au găsit o geantă plină cu pachete de ţigări, o rangă şi un cleşte, care fuseseră abandonate de spărgători la vederea maşinii de poliţie. În taxiul condus de Buda a fost găsită o sabie, mai multe cartele reîncărcabile şi un telefon mobil. În urma probelor strânse şi a mărturiilor celor doi suspecţi, s-a stabilit că aceştia sunt autorii spargerii, iar cartelele reîncărcabile proveneau din magazinul spart.
După audieri, cei doi au fost reţinuţi pentru 24 ore pentru tentativă de furt calificat, după care au fost prezentaţi în faţa unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Reprezentanţii IPJ Dolj au explicat că procurorii au respins propunerea poliţiştilor, motivând că ambii bărbaţi nu au antecedente, iar pericolul social este destul de mic în raport cu prejudiciul cauzat de aceştia – aproximativ 900 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS