20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalArestat pentru că a condus beat şi fără permis

Arestat pentru că a condus beat şi fără permis

Un bărbat din localitatea doljeană Lipovu a fost arestat preventiv marți, după ce, vineri seară, s-a urcat la volanul unui Opel, deşi era băut, nu avea permis de conducere şi, în plus, nu a oprit la semnalele poliţiştilor.
Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că, vineri seară, în jurul orei 18.30, agenţii din Radovan şi Giubega, care acţionau în centrul comunei Radovan, au făcut semn să oprească şoferului unui Opel Astra înmatriculat în Bulgaria. Pentru că nu a oprit şi era cât pe ce să-l lovească pe agentul care i-a făcut semn, poliţiştii au plecat în urmărirea lui. Au reuşit să-l prindă abia în localitatea Lipovu, după ce au tras patru focuri de armă după el şi după ce bărbatul a tamponat Loganul poliţiştilor.
După ce l-au dat jos din maşină şi l-au încătuşat, poliţiştii au stabilit că şoferul este Ionel Manolea, de 43 de ani, din Lipovu, condamnat în urmă cu doi ani la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de conducere fără permis. Nici de data aceasta nu avea permis şi, în plus, era băut bine. Manolea a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost dus la Spitalul din Segarcea pentru recoltarea de probe biologice, după care a fost reţinut pentru 24 de ore pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără permis.
Ieri, bărbatul a fost dus la Judecătoria Băileşti cu propunere de arestare preventivă, iar judecătorii au emis pe numele lui un mandat pentru o perioadă de 29 de zile.
Poliţiştii din Radovan par a avea o „slăbiciune“ pentru şoferii băuţi, pentru că, luni seară, l-au depistat pe Daniel Anghel, de 20 de ani, din Craiova, care conducea un Seat, deşi era băut. Tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o alcoolemie de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pentru că a refuzat să-i fie recoltate probe de sânge, tânărul s-a ales cu un dosar penal pentru că a refuzat să i se recolteze probe biologice şi a condus sub influenţa băuturilor alcoolice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS