17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAl treilea angajat al Primăriei Peştişani, la Parchet

Al treilea angajat al Primăriei Peştişani, la Parchet

Al treilea angajat al Primăriei Peştişani, cercetat în dosarul „Pavel“, a fost audiat ieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Dumitru Diaconescu (foto), funcţionar în cadrul instituţiei şi preşedinte al Comisiei de inventariere a materialelor de construcţie destinate amenajării bazei spotive din comună şi primite în custodie de trei societăţi comerciale, este acuzat de comiterea infracţiunilor de fals intelectual şi favorizarea infractorului. Dacă ceilalţi doi angajaţi ai Primăriei Peştişani, Ion Feraru şi Vasile Fuiorea, au fost audiaţi luni în stare de reţinere, Dumitru Diaconescu a ieşit fără cătuşe de la audieri, cu toate că era şeful comisiei amintite. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Comisia de inventariere a fost constituită în urma unei dispoziţii a primarului Florin Pavel, urmărit penal pentru luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave. Cei trei membri ai Comisiei s-ar fi deplasat la sediile a trei societăţi comerciale şi ar fi inventariat materiale de construcţie care de fapt nu s-ar fi aflat la sediile firmelor respective. Valoarea bunurilor care ar fi trebuit să se afle în custodie depăşeşte 150.000 de lei.

Nu se consideră vinovat

Dumitru Diaconescu a ieşit de la audieri ieri în jurul prânzului şi a precizat că a dat o simplă declaraţie şi că este acuzat de aceleaşi infracţiuni pentru care cei doi colegi ai săi au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Diaconescu recunoaşte că a participat la inventarierea bunurilor, însă acuzaţiile procurorilor nu corespund cu ce s-a întâmplat în realitate. „Am fost chemat la audieri şi m-am prezentat. Nu pot să ascund faptul că am venit cu teamă pentru că ştiam ce s-a întâmplat luni cu cei doi colegi care au fost reţinuţi şi duşi în arest cu cătuşele la mâini. Am fost preşedintele acelei comisii care a făcut inventarierea. A fost o comisiei constituită din ordinul primarului Pavel. Eu sunt un simplu angajat, Florin Pavel este primarul. Noi, cei trei, am participat la inventarierea bunurilor respective. Eu nu ştiu ce spun procurorii, dar materialele au fost inventariate. Este un proces-verbal de inventariere, există nişte documente care atestă o anumită stare de fapt“, a precizat Dumitru Diaconescu.

Soţia primarului vine zilnic la Parchet

Lidia Pavel, soţia primarului suspendat Florin Pavel, a fost prezentă ieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru a afla amănunte despre audierea celor trei subalterni ai edilului. Nevasta primarului vine zilnic la Parchetul Judeţean pentru a se interesa de stadiul anchetei şi pentru a sta de vorbă cu avocaţii. „Sunt aduşi până la urmă toţi angajaţii Primăriei Peştişani aici, la Parchet. O să aducă toată comuna. Nu ştiu de ce nu lasă oamenii să lucreze pentru comună, să îşi facă treaba. Au venit şi au făcut tot felul de percheziţii şi acasă, şi la primărie şi nu au găsit nimic. Au vrut să vadă dacă am folosit noi materialele de construcţie. Nu ştiu unde au găsit ei averea familiei Pavel! Au distrus o familie. Eu stau pe drumuri şi plătesc la credite şi soţul e în puşcărie, iar copilul acasă. Baza sportivă o să fie gata în curând şi o să fie un punct de atracţie al comunei, o să vină lumea să investească. Sunt lucruri care rămân. Nu ştiu de ce face procurorul Moţa toate aceste lucruri, pentru că este comuna din care provine şi el“, a povestit Lidia Pavel.

Interdicţie pentru cei trei angajaţi
Cei trei funcţionari din cadrul Primăriei Peştişani, Ion Feraru, Vasile Fuiorea şi Dumitru Diaconescu, nu au voie să părăsească ţara. Deşi procurorii Parchetului Judeţean Gorj i-au reţinut pe primii doi luni, ieri au decis să nu ceară mandate de arestare preventivă pentu cei trei, ci doar să dispună interdicţia de a părăsi ţara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS