16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalSârb cu mandat de arestare, reţinut în Mehedinţi

Sârb cu mandat de arestare, reţinut în Mehedinţi

Un cetăţean sârb a fost identificat şi reţinut în urma unei acţiuni comune a ofiţerilor judiciarişti şi poliţiştilor Biroului pentru Imigrări Mehedinţi. Bărbatul era urmărit la nivel internaţional pentru evaziune fiscală. V.M, de 48 de ani, cu cetăţenie sârbă, avea pe numele său un mandat de arestare emis în anul 2011 de autorităţile din Republica Muntenegru.
„În ziua de 10 septembrie, poliţiştii Biroului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu ofiţeri ai Biroului pentru Imigrări Mehedinţi, au organizat şi executat o acţiune pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, pe linia depistării persoanelor care posedă mandate europene de arestare. Poliţiştii l-au identificat pe V.M., de 48 de ani, cetăţean sârb, care poseda mandat european de arestare emis de autorităţile din Republica Muntenegru în anul 2011“, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt la IPJ Mehedinţi.
Bărbatul a fost reţinut şi prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, unitate care a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.
De la începutul anului 2012, ofiţerii judiciarişti, în colaborare cu celelalte structuri ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, au pus în executare 19 mandate europene, persoanele respective fiind arestate în vederea extrădării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS