10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCondiţii mai bune în pieţele din Craiova

Condiţii mai bune în pieţele din Craiova

Firma care administrează pieţele municipalităţii promite condiţii mai bune pentru comercializarea legumelor şi fructelor

Vântul, ploaia, frigul sau ninsoarea nu-i vor mai afecta pe comercianţi în două dintre pieţele agroalimentare ale Băniei. Piaţa de lângă Gara Craiova şi cea din Craioviţa Nouă, din vecinătatea complexului Orizont, vor fi închise perimetral, transformându-se într-un soi de hale cu pereţi din panouri uşoare, care să-i apere pe vânzători şi cumpărători de intemperii.
„Vrem să închidem perimetral cele două pieţe, pentru a veni în sprijinul comercianţilor, dar şi al cumpărătorilor. Pe această cale dorim să creăm condiţii civilizate de comerţ, astfel încât activitatea comercială să nu mai fie influenţată de vânt, de căldură pe timpul verii, ori de frig şi ninsoare iarna“, a declarat Cătălin Resceanu, directorul general al SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL.
Această investiţie are şanse să devină realitate chiar din această toamnă, în funcţie şi de posibilităţile financiare ale societăţii din subordinea Primăriei Craiova care administrează pieţele de pe raza municipiului.

Piaţă de două milioane

„Sper ca tot în acest an să demarăm şi investiţia pentru reabilitarea Pieţei 1 Mai, dar asta este o investiţie de mare amploare, a cărei realizare va dura, pentru că e vorba nu de o renovare, ci pur şi simplu de construirea unei imense hale, cu două niveluri, pe actuala locaţie a pieţei din vecinătatea Spitalului Judeţean de Urgenţă. Iar dacă, totuşi, nu ne vom putea permite anul acesta o investiţie de asemenea gen, cu siguranţă o vom prinde în planul de investiţii pe anul viitor“, a menţionat directorul Cătălin Resceanu.
Evaluată la circa 2.000.000 de lei şi având un termen de realizare de 18 luni, noua piaţă din cartierul 1 Mai are deja o poreclă – datorită acoperişului curbat, care din lateral aduce cu profilul unei aripi de avion -, cei care au văzut schiţele viitoarei hale spunându-i „Piaţa OZN“.
Clădirea va avea parter şi etaj, suprafeţele vitrate mari, din geam termopan colorat, asigurându-i iluminatul natural. Ca să nu crească temperatura prea mult la interior pe timpul verii, au fost prevăzute luminatoare doar pe latura de nord a halei, nu şi pe cea dinspre sud. La exterior, clădirea va fi placată cu aluminiu şi va avea un acoperiş din tablă zincată, de culoare gri-albăstrui.
Pe latura dinspre spital vor fi amenajate zece boxe pentru vânzătorii de flori, cu acces direct dinspre stradă, însă retrase cu câţiva metri faţă de nivelul trotuarului, pentru a nu împiedica circulaţia pietonală. În centrul halei se vor afla 35 de mese de câte 2 mp, destinate desfacerii legumelor şi fructelor. Tot la parter se vor mai găsi trei spaţii pentru desfacerea ouălor, o zonă pentru desfacerea brânzeturilor şi altor produse lactate, dar şi o zonă pentru bunuri de larg consum, care va fi izolată de sectorul de legume-fruncte. Etajul se va întinde pe o treime din suprafaţa halei şi va găzdui două spaţii de alimentaţie publică (fast-food-uri).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS