21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSecretarul general adjunct din Ministerul Economiei, încătuşat

Secretarul general adjunct din Ministerul Economiei, încătuşat

Secretarul general adjunct din Ministerul Economiei, Dumitru Pârvulescu, este cercetat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj sub acuzaţia de instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave. Fostul director adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj a fost ridicat de poliţie, în baza unei ordonanţe de reţinere, direct de la biroul din Bucureşti şi a fost audiat de luni după-amiază şi până seara. După o noapte petrecută în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, Dumitru Pârvulescu a fost prezentat ieri din nou la audieri, pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile şi pentru a i se lua declaraţii în legătură cu implicarea sa în dosarul în care este arestat primarul din Peştişani, Florin Pavel, şi în care mai sunt urmăriţi penal oamenii de afaceri Dian Popescu (preşedintele PNL Gorj), fratele acestuia, Gabriel Popescu, dar şi Dan Radu Floarea, patronul firmei Tech Safety din Târgu Jiu.

Cesiuni de creanţă de 2,5 milioane de lei

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Dumitru Pârvulescu ar fi făcut demersuri pe lângă autorităţile din Peştişani, pentru realizarea unor contracte de cesiune de creanţe cu persoane fizice, fără aprobarea prealabilă a consiliului local.
„Împotriva lui Pârvulescu Dumitru, în prezent secretar general adjunct în Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, constând în aceea că, prin rugăminţi şi folosindu-se de relaţiile de prietenie în care se aflau, a determinat pe inculpatul Pavel Ion Florin să semneze două contracte de cesiune de creanţă pe 2 iulie 2009, în valoare de 2.500.000 de lei către persoane fizice, fără aprobarea Consiliului Local Peştişani“, a declarat Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Confruntat cu primarul Pavel

Pe lângă declaraţiile pe care le-a dat în faţa procurorilor, secretarul general adjunct din Ministerul Economiei a fost confruntat cu primarul din Peştişani, Florin Pavel. Edilul a fost, de asemenea, scos din arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, şi adus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru a fi pus faţă în faţă cu Dumitru Pârvulescu. În cele câteva secunde, cât a durat să ajungă de la maşina poliţiei şi până la uşa instituţiei, Florin Pavel a declarat că nu îl cunoaşte pe Dumitru Pârvulescu şi nu ştie de ce a fost implicat în acest caz. Legătura celor urmăriţi penal în dosarul „Pavel“ este însă cunoscutul interlop Doru Şerban Habitu, în prezent arestat şi judecat pentru cămătărie şi alte infracţiuni grave. Din spatele gratiilor, Habitu a început să le povestească poliţiştilor şi procurorilor câte ceva din afacerile pe care le-a făcut de-a lungul timpului. În fapt, Doru Habitu avea de recuperat câteva milioane de lei de la omul de afaceri Dan Radu Floarea, pe care îl împrumutase cu bani. La rândul său, Dan Floarea avea de primit de la Primăria Peştişani sume de bani pentru lucrări executate de firma lui la campusul şcolar din comună. Actele de cesiune de creanţă de care vorbesc în prezent procurorii vizau o tranzacţie dubioasă prin care Habitu a încercat să îşi recupereze direct de la Primăria Peştişani banii împrumutaţi lui Floarea. În baza contractelor de cesiune amintite, primăria condusă de edilul Florin Pavel ar fi fost pusă în situaţia de a vira bani către o persoană fizică, deşi sumele ar fi trebuit să ajungă la firma de construcţii Tech Safety, pentru lucrările efectuate. După ce a fost audiat, Dumitru Pârvulescu a fost prezentat ieri Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă, sub acuzaţia de instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS