18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljZi „neagră“ pe drumurile din Dolj

Zi „neagră“ pe drumurile din Dolj

Două persoane şi-au pierdut viaţa şi alte zece au fost rănite grav sau uşor, în urma a şapte accidente de circulaţie produse duminică în municipiul Craiova şi în judeţul Dolj

Ziua de duminică, 2 septembrie, a fost cu ghinion pentru mai mulţi şoferi, pietoni ori scuterişti. Au fost înregistrate şapte accidente rutiere, care s-au soldat cu doi morţi şi zece răniţi.
Primul accident s-a produs în Craiova, la ora 4.00, la intersecţia străzii Brazda lui Novac cu bulevardul Dacia. Potrivit poliţiştilor din cadrul IPJ Dolj, taximetristul Vasile Dobrin, de 43 de ani, din Craiova, în timp ce conducea o Dacie Logan pe bulevardul Dacia, la intersecţia cu strada Brazda lui Novac, a virat stânga fără să se asigure şi a fost lovit de un VW condus de Daniela Nedelcu, de 25 de ani, tot din Craiova. Atât taximetristul, cât şi cei doi pasageri ai săi, Tudor Dinu, de 53 de ani, şi Daniela Dina, de 48 de ani, au fost răniţi uşor. Ambulanțele sosite la fața locului i-au transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde au primit îngrijirile medicale necesare.
Două ore mai târziu, în comuna doljeană Rast, Gabriel Rudăreanu, de 20 de ani, din Băileşti, în timp ce conducea o Dacie Logan, s-a angajat în depăşirea unui autoturism care a virat la dreapta şi a lovit o căruţă care circula din sens opus şi în care se afla Jean Nina, de 78 de ani, din localitate. În urma accidentului, căruţaşul a fost rănit uşor. Tânărul şofer a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tot duminică, şi tot în jurul orei 6.00, însă în comuna Galiciuica, două femei au fost rănite după ce căruţa cu care circulau a fost lovită în plin de o autoutilitară. Potrivit poliţiştilor doljeni, Lucian Dumitru, de 60 de ani, din Craiova, în timp ce conducea o autoutilitară Mercedes nu a păstrat o distanţă corespunzătoare faţă de o căruţă care circula în faţa sa, pe care a lovit-o. În urma impactului, Aurica Toae, de 48 de ani, şi Georgeta Mitrică, de 41 de ani, au fost rănite grav.

Scutere implicate în accidente

Duminică seară au mai avut loc alte patru accidente rutiere, în două dintre ele fiind răniţi un tânăr care conducea un motoscuter, respectiv un pasager de pe alt motoscuter. Duminică, în jurul orei 17.30, Ionuţ C., de 17 ani, din comuna Sadova, în timp ce conducea un scuter neînscris în circulaţie, din cauza vitezei excesive a pierdut controlul direcţiei, a intrat pe contrasens şi a lovit un VW condus regulamentar de Mihaela Iovan, de 38 de ani, din Craiova. În urma accidentului a fost rănit un băiat de 12 ani, pasager pe scuter.
La ora 19.15, pe bulevardul Racoţeanu din Filiaşi, Ştefănel Voinea, de 35 de ani, în timp ce conducea un scuter neînscris în circulaţie, la intersecţia cu strada Libertăţii a derapat şi a căzut pe şosea, accidentându-se uşor. După accident, tânărul s-a dus acasă, iar după puţin timp le-a spus părinţilor că se simte rău, motiv pentru care a fost transportat la Spitalul Filiaşi pentru efectuarea de investigaţii şi acordarea de îngrijiri medicale.

A omorât o bătrână şi a fugit

Un tânăr de 27 de ani, din comuna Greceşti, este cercetat penal după ce, duminică seară, a ucis cu maşina pe care o conducea o bătrână de 89 de ani, după care a fugit de la locul accidentului. Poliţiştii doljeni au precizat că, duminică, în jurul orei 18.30, în afara localităţii Greceşti, în şanţul de scurgere a apelor pluviale de pe marginea drumului, a fost găsită Alexandrina Grecu, de 89 de ani, din localitate, care fusese accidentată mortal de un autovehicul al cărui şofer a părăsit locul faptei. Poliţiştii au reuşit să-l identifice destul de repede pe şoferul care a accidentat-o mortal pe bătrână, acesta fiind Cosmin Corîci, de 27 de ani, din comună. În urma investigaţiilor, poliţiştii au găsit şi autoturismul condus de tânăr, care fusese ascuns pe un câmp, la câţiva kilometri de locul faptei.
Un alt accident mortal a avut loc duminică seară, în jurul orei 20.00, în apropiere de localitatea doljeană Goicea. Poliţiştii de la Rutieră au stabilit că Mihai Brânzan, de 29 de ani, din localitate, în timp ce conducea un Audi, din cauza vitezei şi a faptului că băuse înainte de a se urca la volan, într-o curbă la stânga a pierdut controlul direcţiei şi a lovit un copac de pe marginea drumului. Accidentul s-a soldat cu decesul fetei sale de şase ani, pasageră în autoturism. Soţia şoferului, Daniela Brânzan, şi celălalt copil al lor, un băiat de cinci ani, au fost răniţi uşor. Pentru că mirosea a băutură, poliţiştii l-au rugat pe şofer să sufle în aparatul etilotest, însă acesta a refuzat. În schimb, a fost dus la Spitalul din Segarcea, unde medicii i-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Reprezentanţii IPJ Dolj au mai precizat că în toate cazurile au fost întocmite dosare penale pentru infracţiunile constatate, cum ar fi vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă, fugă de la locul accidentului sau conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS