14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTEDx, pentru prima dată la Craiova

TEDx, pentru prima dată la Craiova

TEDx, conceptul creat în spiritul misiunii TED („Idei date mai departe“) ce a luat fiinţă în anul 1984 în SUA, va fi pus în aplicare luni pentru prima dată la Craiova şi în Oltenia

După Bucureşti, Timişoara, Iaşi sau Cluj, a venit rândul Craiovei să trăiască experienţa TEDx. Organizat de Interact Craiova şi JCI Craiova, evenimentul va avea loc luni, 3 septembrie, începând cu ora 14.00, în sala de conferinţe de la parterul clădirii Proiect S.A.
Pentru cei ce ştiu mai puţine despre TED, aceasta este o fundaţie globală ce se concentrează pe o schimbare plină de sens prin puterea ideilor. TEDx se referă la partea locală a evenimentelor TED, combinaţia dintre vorbitorii ce-şi împărtăşesc experienţa oamenilor şi videoclipurile sugestive trezind conexiunile dintre oameni. Important este că evenimentele TEDx sunt plănuite şi coordonate independent, organizatorii respectând, totuşi, nişte reguli general valabile. Obiectivul este încurajarea ieşirii din pasivitate a generaţiei tinere prin prezentarea de idei pe care le pot pune în practică pentru a se dezvolta şi pentru a-şi descoperi pasiunile, fiind activi în identificarea oportunităţilor de dezvoltare personală.
Fostul preşedinte Interact Craiova, Kamil Altintaşoglu, a mărturisit pentru GdS că ideea de a organiza acest eveniment i-a venit după ce a vizitat platforma TED şi a urmărit discursurile motivaţionale şi inspiraţionale ale vorbitorilor de peste ocean. Văzând, totodată, că TEDx sunt evenimente puse independent pe picioare, s-a gândit să aplice pentru o licenţă în luna martie a acestui an, răspunsul şi acceptul sosind în aproximativ trei săptămâni.
Astfel, luni, la parterul clădirii Proiect S.A., conceptul TEDx va fi făcut cunoscut printre craioveni. După cum a afirmat Kamil Altintaşoglu, TEDx se adresează în special elevilor de liceu, dar la aceste discursuri-prezentări pot participa oameni de toate vârstele, taxa de participare fiind de 20 de lei, după o înscriere în prealabil la 0743.050.222 sau 0751.528.470, în limita a 100 de locuri. Cei ce le vor vorbi tinerilor – şi nu numai – sunt Vlad Drăgulescu, Luisa Balaban, Rodica Mixich, Pop Sergiu Mihai, Cătălin Băicuș și Cristian China Birta, şase oameni cu poveşti de viaţă frumoase, care au exact lucrurile de care TED are nevoie: idei tocmai bune de dat mai departe.
Această ediţie nu va fi singura TEDx de la Craiova. „Cel mai probabil, o să facem în fiecare an. Eu voi pleca din Craiova, dar sper să continue colegii mei din Interact“, a mai spus Kamil Altintaşoglu. TEDx Craiova se desfăşoară cu sprijinul Fundaţiei Polystart, IDP Proiect, exclusive-gifts.ro şi cu cel al Gazetei de Sud.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS