17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpaţiul Cosmic, sărbătorit şi în 2012

Spaţiul Cosmic, sărbătorit şi în 2012

O nouă ediţie a Săptămânii Mondiale a Spaţiului Cosmic (SMSC) va avea loc anul acesta, ca de obicei, în perioada 4-10 octombrie şi este organizată de Agenţia Spaţială Română (ROSA), coordonatorul naţional al activităţilor în domeniul spaţial, informează Agerpres.
SMSC 2012 are ca temă „50 de ani de zbor spaţial cu echipaj uman“ şi este dedicată în special profesorilor, elevilor şi studenţilor, fiind deschisă, însă, tuturor participanţilor. Cu acest prilej, ROSA invită instituţiile publice, firmele, muzeele, organizaţiile non-profit, cadrele didactice şi persoanele fizice să se implice în organizarea de evenimente care sărbătoresc spaţiul. Ceea ce puţini ştiu este că, în anul 2011, au avut loc peste 100 de evenimente în 27 de judeţe din România, plasând ţara noastră pe primul loc în lume.
Acest eveniment este o sărbătoare internaţională a ştiinţei, tehnologiei şi a contribuţiilor acestora la îmbunătăţirea condiţiei umane. Adunarea Generală a ONU a declarat, în 1999, ca evenimentul să aibă loc în fiecare an, între 4 şi 10 octombrie (4 octombrie 1957 – lansarea primului satelit artificial al Terrei, Sputnik 1; 10 octombrie 1967 – semnarea Tratatului asupra principiilor care guvernează activităţile statelor în explorarea paşnică a spaţiului cosmic).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS