13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident spectaculos lângă Vama PF I

Accident spectaculos lângă Vama PF I

Accident spectaculos vineri dimineaţă, în jurul orei 4.30, pe DE 70 din Mehedinţi, în care au fost implicate două tiruri şi două maşini. Două persoane au ajuns în stare gravă la spital şi trei vaci au murit, după ce şoferul unui tir a adormit la volan. Un Passat în care se aflau două persoane şi o autoutilitară în care erau transportate trei vaci au fost prinse la mijloc de cele două tiruri şi împinse una în alta. Duba în care erau transportate animalele oprise la un semafor amplasat pe DE 70, chiar în dreptul Vămii PFI, acolo unde se fac lucrări, la fel şi Passatul. Şoferul unui tir a adormit la volan, a venit cu viteză şi a lovit autoutilitara din spate. În acelaşi timp, din faţă circula regulamentar alt tir, care a lovit frontal Passatul în care se aflau cele două persoane.
„Eu aşteptam la semafor pentru că aveam roşu, iar în faţa mea era Passatul. La un moment dat, am simţit o bubuitură în spate şi imediat a venit şi un tir şi din faţă şi am fost prinşi la mijloc. Practic, nu am avut ce să fac pentru că eram oprit şi nici nu mă aşteptam“, a spus şoferul autoutilitarei în care se aflau animalele.
A fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru descarcerarea celor două victime, dar şi pentru tăierea uşii autoutilitarei în care se aflau vitele.
„Am intervenit pe DE 70 la un accident de circulaţie soldat cu rănirea a două persoane, pe care le-am găsit încarcerate într-un autoturism Passat, şi cu decesul a trei vaci care se aflau într-o autoutilitară. Am descarcerat victimele, care prezentau multiple fracturi şi leziuni, şi le-am predat colegilor de la ambulanţă”, a declarat Alexandru Preda, plutonier Descarcerare.
Şoferul vinovat a recunoscut că a adormit la volan şi, deşi nu a consumat băuturi alcoolice, se va alege cu dosar penal pentru vătămare corporală, dar va trebui să achite şi reparaţiile autovehiculelor avariate în accident. De asemenea, va fi nevoit să plătească şi animalele care au murit în accident.
„Accidentul s-a produs din cauza faptului că şoferul autotrenului a adormit la volan şi a lovit din spate autoutilitara în care se aflau animalele. În continuare se fac cercetări“, a declarat Gabriel Lică, comisar-şef IPJ Mehedinţi.
Circulaţia rutieră a fost blocată mai bine de două ore, coloanele de maşini întinzându-se pe o distanţă mai mare de trei kilometri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS