16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPacientă de la Psihiatrie, înecată în Dunăre

Pacientă de la Psihiatrie, înecată în Dunăre

Doi bolnavi psihic internaţi la Secţia de Psihiatrie de la Gura Văii a Spitalului Judeţean din Mehedinţi au dispărut de mai bine de două zile din saloane, de sub supravegherea asistentelor şi medicilor. Miercuri, una dintre persoane, o tânără de 20 de ani, a fost găsită înecată în apele Dunării. Despre celălalt bolnav nu se ştie încă nimic.
Trupul tinerei a fost descoperit de un băiat de 14 ani care se afla la pescuit. Băiatul s-a speriat şi a luat-o la fugă, dar pe drum s-a întâlnit cu doi tineri cărora le-a spus că în apă zace o fată moartă. Mai curajoşi, tinerii au mers să vadă despre ce este vorba şi au avut tăria să tragă cadavrul la mal, crezând iniţial că este un manechin care pluteşte pe Dunăre. Când şi-au dat seama că este o femeie, au sunat la 112. „Noi mergeam la pescuit şi ne-am întâlnit cu un copil care fugea şi era foarte speriat. L-am întrebat ce are şi ne-a spus că s-a speriat când a văzut o fată moartă în apă şi că este aproape de mal. L-am întrebat unde, ne-a arătat şi am mers să vedem. De la distanţă părea o păpuşă, un manechin din plastic. Am intrat un pic în apă, era cu faţa în jos, iar, când am pus mâna pe ea şi am întors-o, am văzut că este femeie. Am lăsat-o acolo, la mal, şi am sunat la 112 ca să chem poliţia. Cred că o cunosc, pentru că am văzut-o de mai multe ori pe aici. Nu a vorbit niciodată cu noi, mergea aşa, pe mal, ca şi cum era pierdută în gânduri. Cineva mi-a spus că este de la Psihiatrie, de la Gura Văii“, a spus unul dintre băieţi.
La faţa locului au intervenit pompierii şi medicii, care însă nu au mai putut face nimic pentru tânără, ea fiind decedată de câteva ore bune.
„Am intervenit în localitatea Gura Văii, pe malul Dunării, pentru recuperarea unui cadavru găsit în apă. Ajunşi la faţa locului, am găsit trupul unei tinere, care cel mai probabil a decedat prin înecare. Poliţia a preluat cazul“, a declarat Ramona Nistor, purtător de cuvânt la ISU Drobeta.
Între timp, la malul apei au ajuns şi asistentele care ar fi trebuit să împiedice tragedia. Cele două cadre medicale nu au spus nimic, dar au recunoscut cadavrul.
Se pare că supraveghetorii tinerei au constatat dispariţie ei şi a celuilalt bolnav şi au anunţat poliţia luni. Celălalt bolnav dispărut este căutat în continuare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS