21.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMartor „cheie“, audiat în dosarul primarului din Peştişani

Martor „cheie“, audiat în dosarul primarului din Peştişani

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a reluat ieri audierile în dosarul în care este urmărit penal în stare de arest primarul comunei Peştişani, Florin Pavel. Au dat cu subsemnatul în faţa procurorilor doi localnici din Peştişani, chemaţi să le explice anchetatorilor ce ştiu despre afacerile pe care le-a derulat edilul Florin Pavel în numele primăriei. Primul care a intrat la audieri a fost Ilie Fuiorea, consilier local, solicitat de primarul din Peştişani ca martor. Ilie Fuiorea este un apropiat al familiei Pavel şi a fost director la una din firmele Consiliului Local Peştişani. Alesul local a fost chemat de către primarul arestat, pentru a-i lua apărarea edilului, în faţa numeroaselor acuzaţii de abuz în serviciu pe care i le aduc procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Alături de Ilie Fuiorea, la Târgu Jiu a sosit şi soţia lui Florin Pavel, medicul Lidia Pavel, care a aşteptat la o cafenea din apropierea instituţiei finalizarea audierilor martorilor propuşi de către edil.

Doi dintre martori
nu au venit
 
La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au fost prezenţi şi cei doi avocaţi ai liderului PNL Gorj, Dian Popescu, cercetat în acelaşi dosar pentru dare de mită. Unul dintre aceştia, avocata Mihaela Greblă, a declarat că primarul Florin Pavel a propus audierea a patru martori, însă, în cele din urmă, doar doi dintre ei au sosit ieri-dimineaţă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj: „Toate audierile care au avut loc nu au legătură cu Dian Popescu, ci numai cu situaţia primarului Florin Pavel. Primarul a indicat o serie de martori care să fie audiaţi de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Au fost audiaţi martori în apărarea lui Florin Pavel. Mai sunt încă doi de audiat, dar nu s-au prezentat“, a precizat Mihaela Greblă, avocatul lui Dian Popescu. Preşedintele PNL Gorj a sosit şi el de dimineaţă la Parchet, dar numai le-a însoţit pe cele două avocate şi nu a intrat în clădire.

Martorul „cheie“ îşi menţine declaraţiile

Cel mai important martor care a fost audiat ieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a fost Silvestru Tivig, director al SC Util SRL, firmă a Consiliului Local Peştişani. De altfel, acuzaţia de luare de mită împotriva primarului Florin Pavel a pornit de la o declaraţie publică făcută de Silvestru Tivig, care a povestit că primarul a luat o sumă de bani de la Dian Popescu, în campania electorală pentru alegerile locale din 2008. „Am fost citat să mă prezint la audieri şi probabil că este vorba de probleme legate de Poliţia Locală, lucrări la campusul din localitate. În ceea ce priveşte acuzaţia de mită… Eu l-am întrebat la un moment dat pe primarul Pavel cine este tipul cu Jaguarul care tot venea la noi în comună şi trăgea şi la un vecin de-al meu. Erau săptămânal chefuri şi întâlniri în perioada campaniei din 2008. Eu l-am întrebat atunci cine este tipul cu Jaguarul. Şi mi-a spus că este Dian Popescu, cel care m-a ajutat. Este vorba de un ajutor gen sponsorizare. Eu atât am spus şi nu vreau să se interpreteze. Eu eram prieten cu primarul în acea perioadă. L-am întrebat şi el mi-a spus. Povestea aceasta o cunosc mai multe persoane. Dacă va fi cazul, o să indic probabil şi martori. Primarul a făcut prostii în al doilea mandat, când a fost sub anumite influenţe. Şi au fost chestiuni la limita legii. Apoi pofta a venit mâncând. Din 2008, Pavel s-a schimbat. Nu mai era cel din 2000, cel din 2004. Eu nu-l cunoşteam pe Dian Popescu. Prima dată am spus la o emisiune de televiziune despre banii primiţi de primar ca sponsorizare de la Dian Popescu“, a declarat Silvestru Tivig.
Preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, este acuzat de procurori că i-a dat mită 7.000 de lei primarului din Peştişani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS