16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRomânii comit mai puţine infracţiuni la Paris

Românii comit mai puţine infracţiuni la Paris

Nivelul infracţiunilor comise de români la Paris a înregistrat o scădere în mai, iunie şi iulie, în timp ce numărul românilor suspectaţi a scăzut cu 6,4% în primele şapte luni din 2012, iar al minorilor cu 15,4%, au anunţat surse din cadrul poliţiei.
În urma unei creşteri, începând din 2008, a infracţiunilor comise de români în capitala Franţei, „în 2012 situaţia s-a schimbat un pic, deoarece în urma înregistrării unor creşteri în primele luni, am reuşit să îndreptăm în jos curba, în aria de competenţă a Prefecturii de Poliţie (PP) Paris“, a confirmat comisarul de divizie Gilles Beretti, şeful Unităţii de coordonare a luptei împotriva imigraţiei clandestine (UCLIC) din cadrul Prefecturii de Poliţie.
„În primele şapte luni din 2012, în interiorul Parisului, incluzând acţiuni ale Poliţiei pentru Transporturi, 4.459 de cetăţeni români au fost suspectaţi, faţă de 4.765 în aceeaşi perioadă a anului precedent, reprezentând o scădere de 6,42%“, a precizat Beretti, informează postul Europe1 în pagina electronică.
Această scădere este deosebit de sensibilă în rândul minorilor, potrivit aceleiaşi surse. „În rândul celor suspectaţi au existat 2.503 minori în 2012, faţă de 2.960 în primele şapte luni din 2011, reprezentând o diminuare de 15,44%“, a adăugat comisarul.
Prefectura de Poliţie Paris este angajată de mai mulţi ani într-o cooperare cu Bucureştiul în lupta împotriva infracţionalităţii în rândul românilor, „principala naţionalitate a romilor“ – în opinia postului Europe1, prin organizarea de acţiuni de patrulare comune franco-române de poliţie la Paris.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS