12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCristian Boureanu: 2,5 milioane de români vor fi scoşi din listele electorale

Cristian Boureanu: 2,5 milioane de români vor fi scoşi din listele electorale

PDL acuză MAI și USL de „fraudă majoră“ în legătură cu listele electorale ce urmează să fie trimise astăzi la CCR

Vicepreședintele PDL Cristian Boureanu (foto) a anunțat, ieri, într-o conferință de presă, că democrat-liberalii au pregătit o plângere penală împotriva premierului Victor Ponta și a miniștrilor Radu Stroe și Mircea Duşa, în care aceștia sunt acuzați că ar fi pregătit „o mare fraudare“ prin falsificarea listelelor electorale permanente ce urmează să fie trimise astăzi la CCR, potrivit Agerpres. Cristian Boureanu a precizat că plângerea penală va fi înaintată organelor competente astăzi sau mâine. „Este inadmisibil că după ce toate structurile statului român au certificat prin date publice că avem în jur de 18.300.000 de români pe listele electorale, astăzi să se încerce, prin fals, reducerea acestui număr. MAI elaborează un fals și credem că Stroe este părtaș la acest fals“, a precizat liderul PDL.
Boureanu susține că atât MAI, cât și MAE ar fi implicate în falsificarea datelor privind alegătorii români: „Conducerea MAI și a MAE pregătesc elaborarea unei mari fraude. MAE lucrează la un document prin care 3.180.000 de români vor fi declarați plecați în străinătate. Numai Ambasada României în SUA a trimis 470.000 de persoane, inclusiv copii, fără să facă nici un fel de verificare. (…) Conducerea MAI pune la cale, împreună cu structurile USL din teritoriu, o mare fraudă – scoaterea de pe listele electorale a peste 2,5 milioane de români cu drept de vot, contrar comunicării clare pe care a făcut-o CCR“.

Stroe anunţă descoperirea roţii

Ministrul delegat al administrației, Radu Stroe, a declarat, ieri, referitor la actualizarea listelor electorale, că s-au primit toate datele din teritoriu și că acestea sunt de natură să răstoarne situația de la Curtea Constituțională în legătură cu referendumul din 29 iulie. Potrivit lui Stroe, ultimele date necesare pentru actualizarea listelor au fost primite în cursul nopții de sâmbătă spre duminică și următoarea etapă este centralizarea acestora.
Întrebat dacă rezultatele acestor demersuri sunt de natură să răstoarne situația de la Curtea Constituțională, ministrul delegat al administrației a răspuns: „Da“.
Radu Stroe a mai spus că, în cadrul procesului de actualizare a listelor, au fost depistate persoane cu actele de identitate expirate „nu de o lună, două, ci de doi, cinci sau șapte ani“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS