26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalZbor pentru a salva o viaţă

Zbor pentru a salva o viaţă

Un elicopter SMURD a aterizat vineri seară pe stadionul „Municipal“ din Drobeta Turnu Severin pentru a prelua o fetiţă născută prematur, cu o greutate mult prea mică pentru a putea supravieţui.
Fetiţa s-a născut la Maternitatea din Drobeta Turnu Severin printr-o operaţie de cezariană. În zadar au încercat medicii severineni să o menţină sub aparate pe micuţă, aparatura prea veche îi putea pune viaţa în pericol. Aceștia au solicitat un elicopter SMURD pentru a o transporta pe micuţă la o clinică din Timişoara.
„Am fost solicitaţi să asigurăm transportul unei fetiţe, care s-a născut prematur, la o clinică universitară de specialitate din Timişoara pentru tratament. Copilul s-a născut prematur deoarece mama a avut probleme cu sarcina, având placenta previa“, a declarat Florentina Leca, asistent SMURD Drobeta Turnu Severin.
Mama micuţei este în continuare internată la Maternitatea din Drobeta Turnu Severin sub supravegherea medicilor, însă tatăl şi rudele au plecat spre Timişoara pentru a-i fi alături fetiţei.
Alin Ghiciulescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS