25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalA supravieţuit după ce l-a lovit trenul

A supravieţuit după ce l-a lovit trenul

Noroc cu carul pentru un bătrân de 85 de ani din Mehedinţi, care a supravieţuit unui accident foarte violent. Bătrânul a fost lovit de un tren vineri dimineaţă, în apropiere de Gara de Est, între comuna Şimian şi Drobeta Turnu Severin. Mecanicul locomotivei şi-a dat seama că a lovit ceva, iar după ce a reuşit să oprească trenul a mers pe calea ferată să vadă ce s-a întâmplat. Atunci l-a găsit pe bătrân lovit la cap, însă cu semne vitale şi a sunat la 112.
Cel mai probabil, bătrânul a mers prea aproape de calea ferată şi nu şi-a dat seama că poate fi lovit de vreun tren. Din fericire, a fost doar lovit şi aruncat în iarbă, medicii reuşind să îl stabilizeze.
„Am transportat la spital un bătrân de 85 de ani care se pare că a fost lovit de un tren între Turnu Severin şi Şimian. Am fost apelaţi de mecanicul locomotivei care l-a lovit şi l-am găsit cu un traumatism facial şi cranian deschis, însă stabil din punct de vedere hemodinamic. A fost predat colegilor de la spital, care imediat l-au dus la terapie intensivă, unde a primit toate îngrijirile necesare. Din fericire, starea lui este destul de bună şi cel mai probabil nu va pune probleme“, a declarat directorul medical al SJA Mehedinţi, Aurelia Veropaeva.
Din spusele poliţiei, bătrânul intenţiona să ajungă în gară pentru a lua trenul.
„Se pare că bătrânul intenţiona să ia trenul, se deplasa pe lângă calea ferată, mult prea aproape şi nu şi-a dat seama că poate fi lovit. Ne-am interesat de starea lui şi este la terapie intensivă, unde este îngrijit. Noi vom face cercetările corespunzătoare în astfel de cazuri, iar la final se va propune soluţia legală“, a declarat Ion Oprişan, inspector-şef la Poliţia Transporturi Feroviare Drobeta Turnu Severin.
Bătrânul este internat la Secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin, fiind în afara pericolului.
Alin Ghiciulescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS