5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrefectura Mehedinţi are conturile blocate

Prefectura Mehedinţi are conturile blocate

Prefectura judeţului Mehedinţi se află în blocaj financiar din cauza unei datorii de 200.000 de lei pe care instituţia o are din anul 2009 către o firmă de construcţii care a executat lucrări de renovare şi consolidare a instituţiei guvernului în teritoriu.
Noua conducere refuză să plătească datoria, motivând că lucrările nu sunt de calitate. În plus, solicită organelor de cercetare să-i tragă la răspundere pe cei din vechea administraţie a prefecturii care au contractat firma respectivă. Dacă datoria nu va fi achitată, angajaţii prefecturii nu vor mai putea să-şi primească salariile.
„În prezent, prefectura este în imposibilitatea de a mai face vreo plată către cineva din cauza unei datorii de 200.000 de lei, datorie de pe vremea vechii conduceri, către o firmă de construcţii, care a făcut nişte lucrări de consolidare şi reabilitare a instituţiei. Vreau să vă spun că pe mine nu mă interesează această datorie. Refuz să o plătesc şi tocmai de aceea am anunţat şi am cerut organelor abilitate ale statului să cerceteze şi să verifice unde s-au dus atâţia bani pentru că din punctul meu de vedere acea lucrare, care nici nu este de calitate, nu avea cum să ajungă la o sumă atât de mare. Deci, vechea conducere să îşi asume responsabilitatea faptelor“, a declarat Nicolae Drăghia, prefectul de Mehedinţi.
În anul 2009, clădirea care adăpostește instituția prefectului a intrat într-un amplu proces de reabilitare interioară şi exterioară, proiect demarat de vechea conducere. Lucrarea a fost terminată, însă se pare că banii nu au mai ajuns în totalitate în conturile firmei de construcţii, care spune că a încercat în mai multe rânduri să îi recupereze. Acum, întreaga datorie apasă pe umerii actualei conduceri.
În acest moment, Prefectura Mehedinţi nu mai poate face nici o plată, întrucât conturile i-au fost blocate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS