Acasă Local Prefectura Mehedinţi are conturile blocate

Prefectura Mehedinţi are conturile blocate

-

Prefectura judeţului Mehedinţi se află în blocaj financiar din cauza unei datorii de 200.000 de lei pe care instituţia o are din anul 2009 către o firmă de construcţii care a executat lucrări de renovare şi consolidare a instituţiei guvernului în teritoriu.
Noua conducere refuză să plătească datoria, motivând că lucrările nu sunt de calitate. În plus, solicită organelor de cercetare să-i tragă la răspundere pe cei din vechea administraţie a prefecturii care au contractat firma respectivă. Dacă datoria nu va fi achitată, angajaţii prefecturii nu vor mai putea să-şi primească salariile.
„În prezent, prefectura este în imposibilitatea de a mai face vreo plată către cineva din cauza unei datorii de 200.000 de lei, datorie de pe vremea vechii conduceri, către o firmă de construcţii, care a făcut nişte lucrări de consolidare şi reabilitare a instituţiei. Vreau să vă spun că pe mine nu mă interesează această datorie. Refuz să o plătesc şi tocmai de aceea am anunţat şi am cerut organelor abilitate ale statului să cerceteze şi să verifice unde s-au dus atâţia bani pentru că din punctul meu de vedere acea lucrare, care nici nu este de calitate, nu avea cum să ajungă la o sumă atât de mare. Deci, vechea conducere să îşi asume responsabilitatea faptelor“, a declarat Nicolae Drăghia, prefectul de Mehedinţi.
În anul 2009, clădirea care adăpostește instituția prefectului a intrat într-un amplu proces de reabilitare interioară şi exterioară, proiect demarat de vechea conducere. Lucrarea a fost terminată, însă se pare că banii nu au mai ajuns în totalitate în conturile firmei de construcţii, care spune că a încercat în mai multe rânduri să îi recupereze. Acum, întreaga datorie apasă pe umerii actualei conduceri.
În acest moment, Prefectura Mehedinţi nu mai poate face nici o plată, întrucât conturile i-au fost blocate.

ȘTIRI VIDEO GdS

Sportul, între pasiune, sacrificii și devotament

După ce săptămâna trecută am reușit un prim interviu inedit, de acasă, cu antrenorul echipei masculine de handbal a Universității Craiova, Cătălin...