14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPeste 200 de locuri libere în căminele studenţeşti

Peste 200 de locuri libere în căminele studenţeşti

Numărul mic de studenţi înscrişi în primul an de facultate a lăsat şi unităţile de cazare cu multe camere goale. În Craiova, căminele studenţeşti dispun de mai bine de 200 de locuri libere. 

Oferta de cazare este valabilă pentru toate căminele. „Repartiţia locurilor se va face la sfârşitul lunii viitoare, ţinând cont de anumite condiţii, cum ar fi media sau activitatea de voluntariat. Totodată, este posibil ca numărul locurilor să crească pentru că nu au fost triate cererile. Ca și în anii anteriori, am avut şi situaţii în care am găsit dubluri de cereri. La acestea se adaugă şi faptul că, pe ultima sută de metri, studenţii mai renunţă la cazarea în cămine în favoarea chiriei la apartamente“, a precizat Emil Staicu, şeful Serviciului Cămine şi cantine de la Universitatea din Craiova.
Pentru locurile rămase libere, căminele vor organiza o nouă perioadă de înscrieri, în luna septembrie, când va avea loc şi cea de-a doua etapă de admitere la studii de licenţă, dar şi admiterea la master. Studenţii care vor solicita cazare trebuie să depună cerere direct la cămine sau la organizaţiile studenţeşti, în perioada 1-10 septembrie.

Cazare pentru familii de studenţi

Cursanţii care se căsătoresc în timpul studiilor de licenţă sau masterat pot beneficia de condiţii speciale de cazare. Ei pot solicita cameră dublă, în căminele 7 sau 12, unde beneficiază de grup sanitar propriu, dar şi de televizor, frigider, internet. Universitatea din Craiova are în prezent cazate şi câteva familii de studenţi, chiar şi cu copii. Familiile de studenţi care solicită cazare în cămin trebuie să facă dovada că nu locuiesc în Craiova. Conform criteriilor de repartizare însă, aceste cazuri sunt ultimele pe listele de priorităţi, înaintea lor fiind trecuţi studenţii bugetari şi de la taxă din anii mai mari, bobocii de la licenţă şi master, bursierii străini şi chiar studenţii care nu au mai locuit până acum în cămine studenţeşti.

A început igienizarea

Până la repartizarea camerelor, în toate unităţile de cazare au început pregătirile pentru noul an universitar. De această dată, nu se vor face investiţii de amploare, ci vor predomina igienizările, cu deratizare şi văruit. „În căminele renovate se vor face doar mici reparaţii, adică se va da cu var doar în camerele care necesită acest lucru. Deocamdată, au început igienizările la căminul 1 de la Agronomie şi căminul 8 din campusul de la Mecanică. S-a făcut deratizarea şi se dă cu var şi vopsea, iar acolo unde este cazul se mai dă jos tencuiala şi se repară tavanul cu un strat de glet“, a precizat şeful Serviciului de Cămine şi Cantine. Singurele investiţii majore din acest an sunt dotarea cu maşini de spălat a căminelor 10 şi 12. Totodată, se vor face tobogane de gunoi la căminele 1 şi 2 din complexul Agronomie. Toate investiţiile sunt din fondurile Universităţii din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS